Δύο Τούρκοι στρατιωτικοί συνελήφθησαν στον Έβρο

Κώστας Παπαδόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δύο Τούρκοι στρατιωτικοί συνελήφθησαν στον Έβρο

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη σύλληψη δύο -και όχι ενός όπως ήταν η αρχική πληροφόρηση- οπλισμένων Τούρκων στρατιωτικών, στη ζώνη ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού, στο Πέπλο Έβρο.

Αυτό καθώς το ΓΕΣ δεν έχει προβεί σε επίσημη ενημέρωση για το περιστατικό. Μάλιστα, πηγές προσκείμενες στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, υποβαθμίζουν το περιστατικό και υποστηρίζουν πως έχει ήδη υπάρξει επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογο του, Χουλουσί Ακάρ, προκειμένου να λήξει το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν δόκιμο ανθυπολοχαγό κι έναν λοχία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι φαίνεται πως χάθηκαν και πέρασαν από λάθος σε ελληνικό έδαφος -ότι ακριβώς συνέβη με τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη-, ενώ συνελήφθησαν από ελληνική περίπολο. Διακινήθηκαν δε (σ.σ. κυρίως από τοπικά ΜΜΕ) σενάρια περί ανταλλαγής πυροβολισμών, χωρίς -μέχρι στιγμής- να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο.

Η πιθανότερη εκδοχή είναι αυτή που θέλει τους δύο Τούρκους στρατιωτικούς να επιστρέφουν άμεσα στην πατρίδα τους!

Να σημειώσουμε, τέλος, πως μετά το περιστατικό -και μέχρι να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί- φέρεται να τέθηκαν σε επιφυλακή τα Τμήματα Προκαλύψεως, από την περιοχή της Αλεξανδρούπολης μέχρι και τις Καστανιές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider