Κατρούγκαλος: Οι Θεσμοί δεν εξέφρασαν άρνηση στις προτάσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατρούγκαλος: Οι Θεσμοί δεν εξέφρασαν άρνηση στις προτάσεις

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Κατρούγκαλου με τους Θεσμούς για το ασφαλιστικό.Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι στη σημερινή συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών, σημειώθηκε πρόοδος, όσον αφορά στη διαπραγμάτευση. Όπως είπε, οι δανειστές δέχθηκαν να συζητήσουν μερικές από τις βασικές θέσεις της ελληνικής πλευράς.

«Δεν μπορεί να επέλθει συμβιβασμός χωρίς αμοιβαίες υποχωρήσεις», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, εξερχόμενος από τη συνάντηση. Η εθνική σύνταξη δείχνει να «κλειδώνει» στα 384 ευρώ για τα 20 έτη ασφάλισης και να ξεκινά από τα 288 ευρώ ή τα 320 και κατόπιν να αυξάνει σταδιακά.

Για το ποσοστό αναπλήρωσης φαίνεται να υπάρχει συμφωνία σχετικά με τη βελτιωμένη πρόταση (η οποία προβλέπει λίγο μικρότερο συντελεστή για τα 15 έτη ασφάλισης και λίγο μεγαλύτερο για τα 26 έτη και μετά).

Για τις επικουρικές, οι Θεσμοί δεν εξέφρασαν κάποια άρνηση ενώ για τις περικοπές στις επικουρικές αναμένεται ότι μπορεί να υπάρξουν κάποιες στοχευμένες περικοπές. Το «πλέγμα προστασίας» σε κάθε περίπτωση δείχνει να μπαίνει στα 1400 ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι οι Θεσμοί άκουσαν τις ελληνικές θέσεις και δεν εξέφρασαν κάποια άρνηση ή αντίρρηση σε όσα αναφέρθηκαν. Επιφυλάχθηκαν ωστόσο να απαντήσουν σε κάποια θέματα το Σάββατο, οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση.

Αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου για το φορολογικό, τα δημοσιονομικά και τα κόκκινα δάνεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider