Καμμένος: Δεν υπάρχουν γκάφες στην πολιτική

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καμμένος: Δεν υπάρχουν γκάφες στην πολιτική

Ανυποχώρητος εμφανίζεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην αξίωσή του για παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν γκάφες στην πολιτική».

«Η κυβέρνηση ποτέ δεν "αδυνατίζει", όταν είμαστε ειλικρινείς και όταν όλοι σεβόμαστε κάποιες αρχές. Αυτή η κυβέρνηση στηρίχθηκε σε πολύ δυσκολότερες στιγμές», διαμηνύει ο κ. Καμμένος, σε συνέντευξή του στο Mega, υπενθυμίζοντας τις πολύ σκληρές για τους ΑΝΕΛ, όπως είπε, αποφάσεις που έλαβαν στις περιπτώσεις τόσο του Παναγιώτη Σγουρίδη, όσο και του Παύλου Χαϊκάλη, γιατί ως κόμμα δεν ήθελαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, επισήμανε ότι «ο κ. Μουζάλας είναι εκείνος ο οποίος οφείλει αυτή τη στιγμή, έχοντας παραδεχτεί ότι έκανε σφάλμα, όπως λέει ο ίδιος, να παραιτηθεί».

«Δεν μπορεί τη στιγμή που ο πρωθυπουργός φεύγει για να πάει ισχυρός στην Ευρώπη, την ώρα που στο οικονομικό θέμα έχουμε φτάσει πλέον να συζητάμε το τέλος της αξιολόγησης και τη διαγραφή του χρέους να έχουμε τέτοιες δηλώσεις οι οποίες είναι εθνικά επιζήμιες και προκαλούν τον ελληνικό λαό», είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει ο κ. Μουζάλας».

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση του Μαξίμου, που –όπως είπε - «καλύπτει αμήχανα» τον κ. Μουζάλα, ο κ. Καμμένος ανέφερς ότι «εγώ μετά την ανακοίνωση αυτή, ενημερώθηκα από συνεργάτες μου, είδα το video και μίλησα με τον πρωθυπουργό. Σας διαβεβαιώνω ότι ο πρωθυπουργός εκείνη την ώρα δεν είχε δει τίποτα».

Ερωτηθείς αν με το «εκείνη την ώρα» εννοεί την ώρα που εξεδόθη η ανακοίνωση, είπε «μετά. Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό και μου είπε ότι θα το δει και θα μιλήσουμε. Δεν είχε ιδέα ο άνθρωπος. Του είπα λοιπόν ότι εγώ ζητώ την παραίτηση του κ. Μουζάλα».

Στην επαναφορά του ζητήματος στο τέλος της συνέντευξης, ο κ. Καμμένος είπε: «Σας λέω ότι ακόμα δεν είχαν δει το βίντεο και δεν είχαν μιλήσει με κανέναν. Εγώ το βράδυ επικοινώνησα με την κ. Γεροβασίλη και της εξήγησα τη σοβαρότητα του θέματος για εμάς. Πράγματι, μου είπε ότι είχε βγει μία πρώτη ανακοίνωση. Της είπα ότι εμάς αυτή η ανακοίνωση δεν μας καλύπτει, ότι το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, της είπα ότι επικοινώνησα με τον πρωθυπουργό και μείναμε στο ότι σήμερα το πρωί θα περιμένουμε τον κ. Μουζάλα να δούμε τι θα κάνει και από εκεί και πέρα θα επικοινωνήσω πάλι με τον πρωθυπουργό».

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ειλικρινής και υπογράμμισε ότι η στήριξη της κυβέρνησης βασίζεται στην απόλυτη ειλικρίνεια μεταξύ των δύο κομμάτων που την στηρίζουν, προσθέτοντας «αυτή η κυβέρνηση είναι ισχυρή, γιατί όταν πρέπει θυσιάζονται και κάποιοι άνθρωποι προκειμένου να προχωρήσει σε αυτό το εθνικό έργο».

«Είμαστε σε σύγκρουση με τη διαπλοκή. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να αφήσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα να χτυπήσουν την κυβερνητική συνοχή. Από εκεί και πέρα, εγώ στα εθνικά θέματα έχω κρατήσει μία στάση ζωής εδώ και 25 χρόνια. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω αυτή τη στιγμή, στηρίζοντας έναν υπουργό, ο οποίος έχει κάνει αυτό το τραγικό έγκλημα. Λάθος ή γκάφα, όπως το είπε, δεν έχει καμιά σημασία. Δεν μπορεί να συνεχίσει ο κ. Μουζάλας να είναι υπουργός αυτής της κυβέρνησης» είπε ο κ. Καμμένος.

Ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ ανέφερε, επίσης, ότι το πρωί της Πέμπτης θα συγκληθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ για το θέμα Μουζάλα, ενώ είπε ότι δεν πρόκειται να ασκήσει δημόσια κριτική στον κ. Μουζάλα σε ό,τι αφορά την άσκηση των καθηκόντων του ως υπουργού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider