Έγκριση και από την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της πΓΔΜ, έλαβε η «συμφωνία των Πρεσπών». Την Τετάρτη, αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια της βουλής, ώστε να πάρει την τελική έγκριση.

Τη συμφωνία, παρουσίασε στην επιτροπή, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα της fast track διαδικασίας που ακολουθήθηκε ώστε η Ελλάδα να στείλει εγκαίρως την επιστολή στο Συμβούλιο της ΕΕ, ώστε η πΓΔΜ να προλάβει τις σχετικές προθεσμίες.

Ο ίδιος αρνήθηκε να χωρίσει σε «πατριώτες και μη» τους βουλευτές ανάλογα με την άποψή τους για τη συμφωνία και τόνισε «Ας δεχτούμε ότι όλοι αγαπάμε την πατρίδα μας κι όλοι θέλουμε να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας. Ακούσαμε ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν καλύτερες λύσεις στο παρελθόν.

Αλλά το καθήκον αυτών που ηγούνται μιας χώρας είναι να δουν αν μπορούν να περιμένουν άλλα πέντε χρόνια. Η ευθύνη του να χάσει κανείς αυτή την ευκαιρία είναι πολύ μεγάλη».

Και από αυτή τη συνεδρίαση (όπως και από την πρωινή) απουσίαζε η αντιπολίτευση του Μίτσκοσκι, καθώς θεωρεί τη συμφωνία αντισυνταγματική και παράνομη.