«Μετά το 3ο Μνημόνιο έχουμε το 4ο Μνημόνιο με υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου», εκτιμά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής, προσθέτοντας πως «δεν πείθει κανέναν ο κ. Τσίπρας όταν πηγαίνει στο Καστελόριζο για πανηγύρια».

«Τα νέα μέτρα έχουν ψηφιστεί ήδη. Μετά το 3ο Μνημόνιο έχουμε το 4ο Μνημόνιο. Με περικοπή ενός μισθού με τη μείωση του αφορολόγητου για τους εργαζομένους. Με περικοπή μίας έως τριών συντάξεων για τους συνταξιούχους. Αυτά θα εφαρμοστούν 1/1 του ’19 και 1/1 του ’20. Επιπλέον, έχουμε το Υπερταμείο για 98 χρόνια, εποπτεία στις τράπεζες για 35 χρόνια, και δέσμευση για πλεονάσματα 3,5% μέχρι το ’22, και μετά 2,2% μέχρι το 2060» αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης.

«Όλα αυτά είναι με υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου και ο κόσμος πλέον τα ξέρει. Δεν πείθει, λοιπόν, κανέναν ο κ. Τσίπρας όταν πηγαίνει στο Καστελόριζο για πανηγύρια. Αυτή η κυβέρνηση είναι πολύ καλή στα πανηγύρια, αλλά καλό θα ήταν μήπως ασχοληθεί και λίγο με τα προβλήματα» προσθέτει.

Σχετικά με το ελληνικό χρέος, ο κ. Χατζηδάκης εκφράζει τη άποψη ότι ελάφρυνση με την έννοια του «κουρέματος» δεν θα υπάρξει, ενώ εξηγεί ότι «η συζήτηση που γίνεται εδώ και χρόνια, αφορά την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, τα επιτόκια κ.λπ.». «Και εμείς παλεύαμε γι’ αυτά, και αυτά λέγαμε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορούν να επιτευχθούν τότε που μίλαγε για “απεχθές και επονείδιστο Χρέος”» σημειώνει.