Κανονικά συνεχίζουν οι βουλευτές της πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) τις διαδικασίες στο πλαίσιο της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, παρά την αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης από τις εργασίες της.

Η προανακριτική αποφάσισε να καλέσει τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την επόμενη Τρίτη, για «παροχή εξηγήσεων» αλλά και για την έκφραση γνώμης, σχετικά με την αρμοδιότητα της επιτροπής, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Επιτροπής, Θοδωρής Δρίτσας.

Την ερχόμενη εβδομάδα-Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή- με συνεδριάσεις πρωί και απόγευμα, προγραμματίστηκε να γίνει η εξέταση των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμένου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Ανδρέα Λοβέρδου και Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Τα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα καλούνται όχι μόνο για εξέταση, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής αλλά και για έκφραση γνώμης για το θέμα της αρμοδιότητας της επιτροπής.

Η επιτροπή θα αποστείλει πρόσκληση στη συνέχεια στους κ.κ. Μάριο Σαλμά, Άδωνι Γεωργιάδη, Γιάννη Στουρνάρα και Γιώργο Κουτρουμάνη. Σημειώνεται ότι στην Επιτροπή έχει ήδη κληθεί και προσέλθει ο Ε. Βενιζέλος μετά από τις ενστάσεις του που είχε αποστείλει γραπτώς.