Την αποχώρηση (μόνο) της Νέας Δημοκρατίας από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis, σχολιάζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, μιλώντας «απόδραση υπό το βάρος των καταιγιστικών αποκαλύψεων».

«Η ΝΔ υπό το βάρος των καταιγιστικών αποκαλύψεων στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis το βάζει στα πόδια από την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης αφού κατανοεί ότι η υπερασπιστική της γραμμή καταρρέει και ο κλοιός σφίγγει για όσους θέλει να προστατεύσει από τις συνέπειες του νόμου» τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Παράλληλα το Μέγαρο Μαξίμου, χαρακτηρίζει «προαναγγελθείσα και προμελετημένη» την αποχώρηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο αποδίδει σε προσπάθεια «φτηνού αντιπερισπασμού με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων και τη συγκάλυψη του πρωτοφανούς σκανδάλου».

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, «επιστρέφει» μάλιστα τα περί χρονοτριβής που της χρέωσε η αντιπολίτευση, στη Νέα Δημοκρατία, κλείνοντας τονίζει «Ότι και αν μηχανευτεί η ΝΔ και ο Πρόεδρος της κύριος Μητσοτάκης ένα είναι βέβαιο: Η διερεύνηση της υπόθεσης θα προχωρήσει με σεβασμό στους συνταγματικούς και δικονομικούς κανόνες ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων και να λογοδοτήσουν για την κατάχρηση εξουσίας και την διασπάθιση δημόσιου χρήματος».

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας, πάντως, σχολίαζαν σχετικά με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, τονίζοντας πως «Από το Μαξίμου και τον λαλίστατο κυβερνητικό εκπρόσωπο παραδόξως διέφυγε ότι από την προανακριτική δεν αποχώρησαν μόνον η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στελέχη των οποίων υποτίθεται ότι διώκονται, αλλά όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αραγε έχουν καμία εξήγηση γι αυτό ή ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί ότι όλοι πια έχουν καταλάβει τη σκευωρία που έστησαν;».