«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα δομικά προβλήματα στη Δημόσια Διοίκηση και την Παιδεία» αναφέρει σε ανάρτηση του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε ανάρτηση του στο facebook ο κ. Θεοδωράκης κάνει λόγο για γκρέμισμα της οπισθοδρόμησης, αλλιώς «Τα ρολά θα παραμένουν κατεβασμένα και οι νέοι άνεργοι θα παραμένουν παροπλισμένοι - υποαπασχολούμενοι στη μαύρη εργασία - με τις δεξιότητές τους να χάνονται, μέρα με την ημέρα να αχρηστεύονται».

Η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη:

Η εποχή των μύθων τελείωσε.

Η παγκοσμιοποίηση μετατρέπεται σε ναρκοπέδιο, αν δεν έχεις μελετήσει τα βήματά σου.

Ποια είναι τα συγκριτικά σου πλεονεκτήματα!
Ποιες είναι οι παραγωγικές σου ικανότητες!
Ποιος είναι ο γεωπολιτικός σου ρόλος!
Αυτά πρέπει να γνωρίζεις για να μπορείς να τα ενισχύσεις.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα δομικά προβλήματα στη Δημόσια Διοίκηση και την Παιδεία. Εκεί η οπισθοδρόμηση συνεχίζεται. Και χρειάζεται η συνωμοσία των λογικών. Αυτών που σκέφτονται, προσπαθούν, βελτιώνουν. Γι'αυτό δημιουργήθηκε το Ποτάμι και γι΄αυτά παλεύει αυτά τα 4 χρόνια! 
Αν δεν γκρεμίσουμε αυτά τα δύο κάστρα της οπισθοδρόμησης, δεν θα έρθουν πίσω οι πεντακόσιες χιλιάδες που έχουν φύγει στο εξωτερικό. Τα ρολά θα παραμένουν κατεβασμένα και οι νέοι άνεργοι θα παραμένουν παροπλισμένοι - υποαπασχολούμενοι στη μαύρη εργασία - με τις δεξιότητές τους να χάνονται, μέρα με την ημέρα να αχρηστεύονται.