Παπαγγελόπουλος: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Ελλάδας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαγγελόπουλος: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Ελλάδας

Το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» είναι σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αυτό της Novartis.

Εξερχόμενος της σύσκεψης που είχε με τους Σταύρο Κοντονή και Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μίλησε σχετικά με τα όσα αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

«Πριν από λίγο έλαβα μια μερική ενημέρωση για τη δικογραφία. Η πείρα μου με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να κάνει το καθήκον του. Πρέπει να επιδιώξει και να επιτύχει αυτοκάθαρση, για το καλό της Δημοκρατίας».

Ερωτώμενος σχετικά με τον πρόεδρο της Novartis, σημείωσε «Ο πρόεδρος της Novartis δε διώκεται αλλά του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα. Θέλω να πιστεύω ότι θα μείνει για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες».

Τέλος σε ερώτηση για το αν υπάρχει ενδεχόμενο παραγραφής των αδικημάτων που τελέστηκαν (αν τελέστηκαν) από υπουργός, σημείωσε «Στο νόμο περί ευθύνης υπουργών υπάγονται τα αδικήματα που τελούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων και όχι επ' ευκαιρίας αυτής. Να μην μιλούν ακόμα όσοι κάνουν λόγο για πολιτικές διώξεις, γιατί εκτίθενται».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider