Faymann: Να δημιουργηθούν στην Ελλάδα προσφυγικά καταλύματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Faymann: Να δημιουργηθούν στην Ελλάδα προσφυγικά καταλύματα

Μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο ζήτημα του ασύλου εξακολουθεί να παραμένει στην ημερήσια διάταξη και για να υπάρξει εφαρμογή του Δουβλίνου θα πρέπει, για παράδειγμα, να δημιουργηθούν στην Ελλάδα σε επαρκή αριθμό καταλύματα με ευρωπαικές προδιαγραφές, καθώς μόνον με τον τρόπο αυτό μπορεί να λειτουργήσουν επαναπροωθήσεις ανθρώπων των οποίων έχει απορριφθεί η αίτηση χορήγησης ασύλου, επισήμανε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, κ. Faymann, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της αυστριακής Βουλής, κατά τη σημερινή συζήτηση με θέμα το άσυλο.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες αποφάσεις στην Αυστρία για περιορισμό στον αριθμό χορήγησης ασύλου στη χώρα, ο καγκελάριος σημείωσε πως όλες οι πολιτικές αποφάσεις αποδεικνύουν ότι τα μέτρα κατέστησαν αναγκαία, διότι πολλές χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης δεν προσαρμόζονται σε μία κοινή πολιτική και ο ίδιος είναι πεπεισμένος πως μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική είναι ο καλύτερος και σωστότερος δρόμος, ενώ επίσης το ίδιο σωστό είναι να προετοιμάζονται μέτρα, παράλληλα και στην ίδια τη χώρα.

Στην ομιλία του ο κ. Faymann αναφέροντας πως μέσα στην προηγούμενη χρονιά η Αυστρία υποδέχθηκε πάνω από 90.000 ανθρώπους που βρίσκονται σε φυγή εξαιτίας πολέμων και διώξεων, τόνισε την πρόθεση να υπάρχουν έλεγχοι στα σύνορα για να εξακριβώνεται η ταυτότητα εκείνων που εισέρχονται στη χώρα.

Πρόσθεσε δε, πως το παράδειγμα του συνοριακού σταθμού Νίκελσντορφ στα σύνορα με την Ουγγαρία, απέδειξε πέρυσι ότι ο τότε αστυνομικός διοικητής του ομόσπονδου κρατιδίου Μπούργκενλαντ και νυν νέος Αυστριακός υπουργός Άμυνας, Peter Doskocil,με την ομάδα του, είχαν βρει τη σωστή ισορροπία μεταξύ ελέγχου και βοήθειας.

Σύμφωνα με τον καγκελάριο, η Αυστρία σίγουρα δεν μπορεί να φροντίσει για το δίκαιο του ασύλου για όλη την Ευρώπη, όπως δεν μπορούν μόνες τους ούτε η Αυστρία, ούτε η Γερμανία και ούτε η Σουηδία, γι' αυτό και θα πρέπει υπάρξει μέριμνα ώστε να συμβάλουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο ζήτημα του ασύλου, και «προς τούτο απαιτούνται σωστά μέτρα στα σύνορά μας και σωστά μέτρα στην ευρωπαϊκή πολιτική».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider