Συνάντηση Τσίπρα με εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Τσίπρα με εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντάται στις 12 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργο Στασινό, τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Βασίλη Αλεξανδρή και τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκο. Στη συνάντηση θα είναι παρών και ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Χθες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις αντιδράσεις για το ασφαλιστικό, αναφέροντας πως η κυβερνητική πρόταση επιδέχεται κάποιων αλλαγών, σημειώνοντας ωστόσο ότι πρέπει να προχωρήσει καθώς η χώρα δεν αντέχει. Θέτοντας μάλιστα το δίλημμα είπε: «Είτε μεταρρύθμιση του συστήματος είτε κατάρρευση του συστήματος».

«Είμαστε έτοιμοι και προχωράμε στις απαραίτητες αλλαγές για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Σημείωσε όμως ότι η κυβέρνηση στοχεύει στο να βοηθήσει με τις αλλαγές τους νέους δικηγόρους και επαγγελματίες και όχι εκείνους που έχουν μεγάλα δικηγορικά γραφεία και «διαδηλώνουν με τις γραβάτες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider