Σκληρή κόντρα Σπίρτζη με Θεοδωράκη – Μητσοτάκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκληρή κόντρα Σπίρτζη με Θεοδωράκη – Μητσοτάκη

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων σε απάντηση της σαρκαστικής παρέμβασης του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, για την καθυστέρηση των ηλεκτρονικών διαγωνισμών. «Αγαπημένο παιδί της διαπλοκής» χαρακτήρισε με τη σειρά του το Ποτάμι τον Χρήστο Σπίρτζη, με νέα ανακοίνωσή του.

«Περιμένουμε από Δευτέρα στο υπουργείο τους 15 "τζίνιους" δημόσιους υπάλληλους του κ. Θεοδωράκη», αναφέρει η ανακοίνωση του κ.Σπίρτζη, κατακεραυνώνοντας το Ποτάμι που σχολίασε νωρίτερα ότι οι υπάλληλοι του Υπουργείου χρειάζονται δύο χρόνια «για να εκπαιδευτούν στο Σύστημα», δηλώνοντας διατεθειμένο να παρέχει «δωρεάν ταχύρρυθμα μαθήματα εκμάθησης του Συστήματος».

«Να καταλάβουν οι ίδιοι και ο πολιτικός αρχηγός τους την πελώρια άγνοια τους, για το τι είναι και πως προετοιμάζεται η ένταξη των δημοσίων έργων και μελετών στο εθνικό σύστημα ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του υπουργού Υποδομών που εκτοξεύει πυρά και κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Να φέρουν μαζί τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

α) δελτίο αξιολόγησης ρουσφετολογικού τύπου, Κυριάκου Μητσοτάκη,

β) πτυχίο πολιτικού θράσους, λαϊκισμού, απαξίωσης και λοιδορίας του ελληνικού δημοσίου και των δημοσίων υπαλλήλων,

γ) πιστοποιητικό ενεργούς δράσης στη διαπλοκή,

δ) αποδεικτικό προϋπηρεσίας σε πολιτικό μπακάλικο (δεκτό και από "ντελικατέσεν").

«Και κάτι ακόμη: Εμείς είμαστε κατά των εξυπηρετήσεων και υπέρ της αμειβόμενης εργασίας. Θα πληρωθούν κανονικά! Αν θέλουν δωρεάν εργασία, ας την αναζητήσουν στα "γκουλάγκ" του νεοφιλελευθερισμού...», προσθέτει η ανακοίνωση.

«Το σύνθημα περί λαϊκισμού δόθηκε από την πρώτη στιγμή εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η συνέχεια δίνεται από τους νεοφιλελεύθερους λαϊκιστές των όμορων πολιτικών χώρων, μετά τους πανηγυρισμούς εκλογής του αρχηγού τους».

Όσον αφορά στην ουσία του ζητήματος σχετικά με τις καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς, ο υπουργός εξηγεί:

Α. Το ηλεκτρονικό σύστημα δεν έχει κατασκευαστεί και δεν μπορεί να ολοκληρωθεί για τα δημόσια έργα σε όλο το δημόσιο: Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημόσιους Φορείς, Υπουργεία, πριν τις ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν.

Β. Σ΄ όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα, σε όλον τον πλανήτη, απαιτείται δοκιμαστική λειτουργία και εκπαίδευση όχι μόνο των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των στελεχών των εταιρειών, που συμμετέχουν. Απαιτείται επίσης δομή πληροφοριών προς τους πολίτες, τηλεφωνικό κέντρο και εκπαιδευμένοι υπάλληλοι για να δίνουν πληροφορίες.

Γ. Δε θα σταματήσουμε τα δημόσια έργα στη χώρα, μέσα στην κρίση, γιατί οι νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί της ΝΔ, Ποταμιού και συνοδοιπόρων είναι επιεικώς άσχετοι και ανεύθυνοι.

«Δουλέψαμε πολύ για να επανακινήσουμε ότι είχαν σταματήσει. Παλεύουμε για να βγουν πολλά νέα έργα σε όλη τη χώρα, για να βγούμε από την κρίση. Δεν το θέλουν, τους καταλαβαίνουμε και εμείς, και όλος ο ελληνικός λαός», τονίζει ο κ. Σπίρτζης.

Με νέα ανακοίνωσή του, το Ποτάμι αποκρούει τη σφοδρή επίθεση του κ. Σπίρτζη, χαρακτηρίζοντάς τον «αγαπημένο παιδί της διαπλοκής» που έχει «μεγάλο θράσος».

«Ζητάει από το Ποτάμι “πιστοποιητικά ενεργού δράσης στη διαπλοκή”! Είναι φανερό ότι ο κ. Σπίρτζης έχει μπερδέψει τους φακέλους στα συρτάρια του. Τα “πιστοποιητικά ενεργού δράσης στη διαπλοκή” έχουν το όνομά του», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος του κ. Θεοδωράκη.

«Από τότε που ως μέλος της διοίκησης και μετά ως πρόεδρος του ΤΕΕ -και πάντα βέβαια ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ- έκανε τον «τροχονόμο» στα δημόσια έργα (επί μια 15ετία δηλαδή – στα χρόνια του μεγάλου πάρτι)», καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider