«Κλείδωσε» για την Τρίτη η συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κλείδωσε» για την Τρίτη η συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη

Οριστικοποιήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη το ραντεβού του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 την Τρίτη 19 Ιανουαρίου.

Είχε συμφωνηθεί ήδη από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όταν ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον κ. Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόκειται για μια τυπική συνάντηση, καθώς οι διαφορές που χωρίζουν τις δύο πλευρές παραμένουν μεγάλες. Αυτό έγινε αντιληπτό και από τη δημόσια αντιπαράθεσή τους, την Πέμπτη.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα», διεμήνυσε την Πέμπτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ως πρόεδρος του κόμματος.

«Δεν έχω εντολή να στηρίξω τον κ. Τσίπρα, αλλά να ασκήσω σκληρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί τον τελευταίο κεφάλαιο του λαϊκισμού και του πολιτικού αμοραλισμού. Αυτό το κεφάλαιο εμείς θα κλείσουμε. Ας μην ελπίζει λοιπόν σε συναίνεση», τόνισε, ανεβάζοντας από την πρώτη στιγμή στα ύψη την πολιτική αντιπαράθεση.

Δίνοντας το στίγμα για την στάση που θα κρατήσει έναντι της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Στήριξη α λα καρτ στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε, βολικό δεκανίκι της κυβέρνησης δεν πρόκειται η ΝΔ να γίνει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider