Η μάχη της ΝΔ: Αντίστροφη μέτρηση για τον νέο πρόεδρο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η μάχη της ΝΔ: Αντίστροφη μέτρηση για τον νέο πρόεδρο

Μόλις ένα 24ωρο έμεινε για τις γαλάζιες κάλπες της Κυριακής, οι οποίες θα αναδείξουν, μετά από καιρό, τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Οι δύο υποψηφίοι, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκονται ήδη σε θέση «μάχης».

Το βράδυ της Κυριακής η Νέα Δημοκρατία θα γυρίσει μια ακόμη σελίδα, με τους δύο μονομάχους να εκφράζουν αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα. Οι κάλπες της 10ης Ιανουαρίου θα βάλουν τέλος σε μια πολύμηνη και περιπετειώδη εσωκομματική διαδικασία. Ο στόχος της επόμενης μέρας για τον νικητή είναι να διαφυλαχθεί η ενότητα της παράταξης, αλλά και να χτιστεί μια ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Την ώρα που η κυβέρνηση μετρά αντίστροφα τις μέρες, ενόψει της πρώτης αξιολόγησης του νέου ελληνικού προγράμματος κι ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαπραγμάτευση για το νέο ασφαλιστικό, η Νέα Δημοκρατία δεν αναζητά μόνο τον επόμενο πρόεδρό της, αλλά τον ηγέτη εκείνον που θα μπορεί να οδηγήσει την παράταξη ξανά στην εξουσία.

Οι τελευταίες τοποθετήσεις των δύο μονομάχων

Μητσοτάκης: Εάν κερδίσω, έρχονται αλλαγές στη ΝΔ

Τη δέσμευσή του πως «θα χτίσει τη Νέα Δημοκρατία από κάτω προς τα πάνω με βάση τις οικονομικές της δυνατότητες», διατύπωσε το βράδυ της Παρασκευής ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, με το βλέμμα στις κάλπες της Κυριακής.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη να γίνουν αλλαγές «που θα μεταφέρουν τη Νέα Δημοκρατία από την εποχή του φαξ στη εποχή του διαδικτύου», ενώ δεν ξέχασε πως υπάρχουν οφειλές στους υπαλλήλους της ΝΔ. «Αν δεν μπορούμε να νοικοκυρέψουμε το κόμμα, δικαίως θα μας βλέπουν με καχυποψία» εξήγησε.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε πως αν εκλεγεί πρόεδρος, το κόμμα θα αλλάξει γραφεία, φεύγοντας από τη Λεωφόρο Συγγρού, όχι για τη Ρηγίλλης, αλλά για «κάποιο απλό λιτό κτήριο σε κάποια υποβαθμισμένη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας».

«Εάν κερδίσω ο κόσμος θα δει πολύ σύντομα αλλαγές στην ηγετική ομάδα και στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση δίνοντας ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα. Θα δει αλλαγές στις οργανωτικές αλλαγές, θα κινήσω διαδικασίες για Συνέδριο και θα βάλω τάξη στα οικονομικά του κόμματος» δεσμεύθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς για τη στάση που θα κρατήσει σε περίπτωση ήττας, εξήγησε ότι θα στηρίξει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Μεϊμαράκης: Τη Δευτέρα δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι

«Τη Δευτέρα δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι», ανέφερε, με το βλέμμα στην κάλπη της Κυριακής, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε σχόλιο που ανήρτησε στο Twitter.

«Με σεβασμό στο παρελθόν και διδασκόμενοι από τα λάθη μας, με στραμμένο το βλέμμα στη νεότερη γενιά, θα βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση», δεσμεύθηκε, για να προσθέσει πως «το 28% μαζί θα το κάνουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που θα φέρει τη Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα και θα την κάνει κυβέρνηση».

«Η Νέα Δημοκρατία είναι μία. Είναι κόμμα δημοκρατικό, κεντροδεξιό, σύγχρονο, φιλελεύθερο», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Η διαδικασία των εκλογών – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις κάλπες της Κυριακής

Χρήσιμες και αναλυτικές οδηγίες προς τους ψηφοφόρους για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου παρέχει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος.

Ειδικότερα:

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί, στην Ελλάδα από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον εκείνα τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν κατά την εκλογή της 20ης Δεκεμβρίου 2015 και έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους.

Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά κέντρα που είχαν ψηφίσει κατά την προηγούμενη εκλογή, αλλά αυτή την φορά στο εκλογικό τμήμα (κάλπη) στο οποίο αντιστοιχεί το πρώτο γράμμα του επωνύμου τους. Για την διευκόλυνσή τους θα υπάρχουν σχετικές πινακίδες σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

Κατά την προσεχή εκλογή, οι ψηφοφόροι δεν θα κληθούν να υπογράψουν και να υποβάλουν στην Εφορευτική Επιτροπή δήλωση εγγραφής τους στο κόμμα ή επαναβεβαίωσης της κομματικής τους ιδιότητας. Επίσης, δεν θα τους ζητηθεί να καταβάλλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό προκειμένου να τους επιτραπεί να ψηφίσουν.

Για την αναγνώρισή τους από την Εφορευτική Επιτροπή, οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους είτε την ελληνική ταυτότητά τους (ή την προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αστυνομικής αρχής), είτε το ελληνικό διαβατήριό τους (ακόμη και αν η ισχύς του έχει λήξει), είτε το ελληνικό δίπλωμα οδήγησής τους.

Οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να θέσουν σταυρό προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου προέδρου που θα επιλέξουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider