«Μετρημένη δήλωση, η οποία αναδεικνύει μια σειρά από σημεία, στα οποία είχαμε έναν κοινό τόπο στον προηγούμενο προεκλογικό αγώνα», χαρακτήρισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, τη δήλωση του Απόστολου Τζιτζικώστα ενόψει του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών την Κυριακή.

Μιλώντας στην ΕΤ3 ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας - και σε ερώτηση αν με τη δήλωση του ο κ. Τζιτζικώστας «κλείνει το μάτι» προς τη δική του πλευρά - απάντησε: «Διάβασα τη δήλωσή του. Είναι μια δήλωση ουδετερότητας η οποία όμως έχει ορισμένες ενδιαφέρουσες αναφορές σε πράγματα που και εγώ έχω πει. Παράδειγμα η ανανέωση την οποία και εγώ πρεσβεύω, την αντιπαράθεσή του με μηχανισμούς».

Σας θυμίζω, πρόσθεσε ο υποψήφιος της ΝΔ, ότι εγώ έφτασα στο 30% χωρίς να έχω ουσιαστικά στήριξη από κανέναν οργανωμένο μηχανισμό και από κανέναν βουλευτή. «Αλλά και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να πάμε σε μια απευθείας επικοινωνία των πολιτικών με την κοινωνία. Είναι μια δήλωση, πιστεύω, μετρημένη, αλλά επειδή με τον Απόστολο, παρά τις διαφωνίες μας, είχα πει και πριν από την εκλογική αναμέτρηση του πρώτου γύρου ότι σε πολλά από τα ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση του κόμματος συμφωνούμε, όπως στην ανάγκη να υπάρχει μια σημαντική ανανέωση στο κόμμα, να γίνουν μεγάλες καταστατικές αλλαγές, δεν μού κάνει εντύπωση που τα σημεία αυτά βρήκαν τη θέση τους σε αυτή τη δήλωση» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η επίμαχη δήλωση του κ. Τζιτζικώστα δεν είναι προϊόν συνεννόησης μαζί του, σημειώνοντας «πως πέραν μιας τυπικής επικοινωνίας που είχαν μετά τις εκλογές του πρώτου γύρω δεν είχαν κάποια άλλη επικοινωνία».

Τι δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Απέφυγε να πάρει σαφή θέση για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε δήλωση του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν την πρώτη Κυριακή, απηύθηνε έκκληση για μαζική συμμετοχή και στον δεύτερο γύρο και ανέφερε ότι δύναμη της παράταξης είναι οι ψηφοφόροι οι οποίοι «δεν χρειάζονται ούτε γραμμές, ούτε υποδείξεις, ούτε καθοδήγηση, η ελεύθερη βούληση δεν πρέπει να χειραγωγείται».