ΝΔ: Άδικο και ανήθικο το σχέδιο για το ασφαλιστικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΝΔ: Άδικο και ανήθικο το σχέδιο για το ασφαλιστικό

Άδικο και ανήθικο χαρακτηρίζει την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι η μεταρρύθμιση που κατέθεσε προβλέπει μειώσεις -μέσα από νέο υπολογισμό- σε όλες τις συντάξεις, που φτάνουν έως και το 35%.

Ενώ η κυβέρνηση έχει ταυτιστεί πλήρως με τους δανειστές κατηγορεί την αντιπολίτευση για τα όσα η ίδια διαπράττει, αναφέρει η ανακοίνωση που έρχεται σε απάντηση της κ. Γεροβασίλη νωρίτερα την Τρίτη, με την οποία επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για θράσος και ανευθυνότητα, αναφορικά με την κάθετα αρνητική στάση που τηρούν.

«Τα όσα υποστήριξε η κ. Γεροβασίλη σχετικά με τα περί μη μείωσης των κύριων και επικουρικών συντάξεων και της προοπτικής των συνταξιούχων, μόνο θυμηδία προκαλούν», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Συγγρού σε απάντηση της επίθεσης που εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Η κ. Γεροβασίλη πιστή στη γραμμή του κ. Τσίπρα, εμπαίζει τον ελληνικό λαό, λέγοντάς του λόγια χωρίς αντίκρισμα και για εσωτερική κατανάλωση. Θα της θυμίσουμε, ότι τον τελευταίο χρόνο, ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του, πολλές φορές δεσμεύτηκαν απέναντι στον ελληνικό λαό και εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα», δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.


Η κυβερνητική πρόταση μειώνει ακόμη περισσότερο τη σύνταξη που θα πάρουν οι σημερινοί εργαζόμενοι, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τις εισφορές τους, γεγονός που πλήττει την απασχόληση, φουντώνει την αδήλωτη εργασία και τελικά υπονομεύει το ασφαλιστικό σύστημα, προειδοποιεί η ΝΔ.

«Θα συνιστούσαμε στον κ. Τσίπρα και την κα Γεροβασίλη, αν επιθυμούν πραγματικά την ευρύτερη κοινωνική συναίνεση για το ασφαλιστικό να χαμηλώσουν τους τόνους και να είναι πιο προσεκτικοί όταν ασκούν κριτική στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί η Νέα Δημοκρατία με τη πολιτική της διαχρονικά, είναι το κόμμα που κράτησε ζωντανό το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και έδωσε προοπτική στους Έλληνες ασφαλισμένους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider