Λεβέντης: Ο Τσίπρας θέλει οικουμενική κυβέρνηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λεβέντης: Ο Τσίπρας θέλει οικουμενική κυβέρνηση

Ανασφαλή χαρακτήρισε τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ διευκρίνισε πως ο πρωθυπουργός επιθυμεί «τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης αλλά οι παρατρεχάμενοι δεν τον αφήνουν».

Ειδικότερα ο κ. Λεβέντης ανέφερε πως ο κ. Καμμένος «αισθάνεται ανασφαλής μετέχοντας στη συγκυβέρνηση» προσθέτοντας ότι «όσο μένει με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα εξαφανιστεί από την πολιτική». Μάλιστα υπογράμμισε πως «το φάουλ με το σύμφωνο και τον στρατό, δεν έγινε τυχαία» προβλέποντας ότι λίαν συντόμως θα «κάνει και τρίτο».

Αποσαφηνίζοντας τις χθεσινές του δηλώσεις, στις οποίες αναφέρθηκε στο ρόλο του Κώστα Καραμανλή, τόνισε ότι πρόκειται για παρανόηση αφού ο ίδιος «δεν είπε ότι ο Καραμανλής κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο αλλά πως η αγωνία κάνει τον Καραμανλή να αισθάνεται ότι πρέπει να γίνει οικουμενική κυβέρνηση», προσθέτοντας ωστόσο ότι, δεν έχει μιλήσει με τον πρώην πρωθυπουργό.

Όσον αφορά στην συζήτηση για Οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι ενώ ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης. «Ο Τσίπρας θέλει οικουμενική, αλλά δεν τον αφήνουν οι παρατρεχάμενοι» προβάλλοντας ως επιχείρημα τη σύσκεψη των αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Φλαμπουράρη, από τις οποίες ξεκινούν τα σενάρια για συνεργασία της Ένωσης Κεντρώων με την κυβέρνηση, ο Β. Λεβέντης επιβεβαίωσε ότι έχει βρεθεί με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, τον οποίο «θεωρεί σώφρων», αλλά «ποτέ δεν αναφέρθηκε η προοπτική συνεργασίας ή του ζητήθηκε να δώσει ψήφο στην κυβέρνηση».

Παρόλα αυτά διευκρίνισε πως μια κυβέρνηση συνεργασίας θα είναι μια υπέρβαση του πολιτικού συστήματος η οποία σε 2-3 χρόνια θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια».

Τέλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει το Ασφαλιστικό, και αναφερόμενος στην εκλογή αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, επανέλαβε τη στήριξή του στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «σώφρων άνθρωπο, που θα βοηθήσει στην οικουμενική» σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, έχει κοντά του ακροδεξιά στοιχεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider