Να μην αποδεχθεί καμία νέα μείωση των συντάξεων και να υιοθετήσει την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού και να μην επαναφέρει την πρόταση για αύξηση των εισφορών, καλεί το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση επιχειρεί να επικοινωνήσει ότι δήθεν «δίνει μάχη» με την τρόικα για να μη κοπούν οι κύριες συντάξεις. Εάν το λησμόνησαν τόσο σύντομα, τους υπενθυμίζουμε ότι τις συντάξεις τις μείωσαν ήδη κατά 3% λόγω αύξησης των εισφορών για περίθαλψη, ενώ μείωσαν σημαντικά και τις κατώτερες συντάξεις, τις πρόωρες και δεσμεύθηκαν και για την κατάργηση του ΕΚΑΣ».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευθεί «σοβαρά με επιχειρήματα και προτάσεις» και την καλεί να αξιοποιήσει τις προτάσεις του Κινήματος που έχει καταθέσει δημόσια, να μην αποδεχθεί καμία νέα μείωση των συντάξεων, να αξιοποιήσει την πρόταση της Φώφης Γεννήματα για αύξηση της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού, με μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις και να μην επαναφέρει προτάσεις, όπως η αύξηση των εισφορών, «που υπονομεύουν την οικονομία και την ανάπτυξη».

«Αν θέλουν σοβαρά ενίσχυση του διαπραγματευτικού μετώπου, τους περιμένουμε στη Βουλή. Ενώπιον του ελληνικού λαού» καταλήγει η ανακοίνωση.