Μητσοτάκης: Μπορώ να κερδίσω τον Τσίπρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Μπορώ να κερδίσω τον Τσίπρα

«Μπορώ να κερδίσω τον κ. Τσίπρα διότι πιστεύω ότι είμαι ο πιο κατάλληλος να διευρύνω τη Νέα Δημοκρατία», διαμήνυσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι δεν επιθυμεί ευθεία αντιπαράθεση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς «ο εχθρός βρίσκεται απέναντι».

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος, «η Νέα Δημοκρατία πολύ σύντομα θα αναδιοργανωθεί οργανωτικά και είμαι βέβαιος ότι εντός δυο μηνών θα προηγείται σημαντικά δημοσκοπικά του ΣΥΡΙΖΑ», εξαοπολύοντας παράλληλα δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό.

«Το βιβλίο του λαϊκισμού στη χώρα μας κλείνει και το τελευταίο κεφάλαιό του είναι ο κ. Τσίπρας», είπε. Ανέφερε ακόμη ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποστηρίξει τη μεσαία τάξη που αποτελεί ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας», ενώ αντιθέτως, «η κεντροδεξιά παράταξη μπορεί να προτάξει ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο για τη διακυβέρνηση της χώρας».

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι δεν θα προσφέρει «στήριξη αλά καρτ στην κυβέρνηση». «Δεν πρόκειται να συναινέσω με τον κ. Τσίπρα όσο κατεδαφίζει τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία. Δεν θα είμαστε το βολικό δεκανίκι της κυβέρνησης».

Επίσης, μίλησε για την καλή σχέση που διατηρεί με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, προσθέτοντας ότι «τον συμβουλεύομαι και τον επισκέπτομαι συχνά». Πρόσθεσε ακόμα ότι ο διαχωρισμός και οι διακρίσεις σε Καραμανλικούς και Μητσοτακικούς ή Σαμαρικούς δεν λενε τίποτα στους πολίτες και ανήκουν στον εικοστό αιώνα και όχι στον εικοστό πρώτο σημειώνοντας παράλληλα ότι ο λόγος του πρεσβεύει και τις αξίες του Καραμανλισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider