Μητσοτάκης: Εξεταστική για Βαρουφάκη και capital controls

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Εξεταστική για Βαρουφάκη και capital controls

Εξεταστική επιτροπή με θέμα «την την τεράστια ζημιά που προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο τραπεζικό σύστημα και το Δημόσιο» με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεσμεύεται ότι θα συστήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ θα διερευνήσει και το ρόλο του Γιάνη Βαρουφάκη στην επιβολή των capital controls.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα, ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας δημοκρατίας δεσμεύεται ότι, εφόσον εκλεγεί, θα κινήσει όλες τις διαδικασίες «για να διερευνηθεί η σκοτεινή αυτή υπόθεση από εξεταστική επιτροπή του Κοινοβουλίου, όπως και ότι θα αποδοθούν ευθύνες που θα αποδειχτεί ότι βαρύνουν κυβερνητικά στελέχη για τη ζημιά που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο».

Ο κ. Μητσοτάκης επικαλείται άρθρο του Γιάνη Βαρουφάκη, τον Απρίλιο του 2013 με τίτλο «Να Αφελληνιστούν», στο οποίο, όπως επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης, ο πρώην ΥΠΟΙΚ είχε προβλέψει την πορεία που τελικά ακολούθησε το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. «Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριζε ότι «όσοι από εμάς θέλουμε την Ελλάδα να ορθοποδεί εντός της Ευρωζώνης δεν μπορούμε παρά να υποστηρίξουμε ότι οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν πραγματικά ευρωπαϊκές. Με άλλα λόγια, να αφελληνιστούν άμεσα!». Κατά τον κ. Βαρουφάκη «η μόνη βιώσιμη λύση είναι οι τράπεζες να αφελληνιστούν ... αφήνοντας εκτός νυμφώνος τη διαπλοκή Ελλήνων πολιτικών και Ελλήνων τραπεζιτών», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

«Με εμένα πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αυτά δεν θα ξεχαστούν. Εγγυώμαι ότι θα διερευνηθούν από μια εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή της Βουλής η οποία θα κληθεί να αξιολογήσει κατά πόσον η προφητεία του κ. Βαρουφάκη εκπληρώθηκε στο ακέραιο από μνημειώδη αδεξιότητα ή βάσει σχεδίου».

«Την 1η Μαΐου η ΝΔ θα είναι ένα άλλο κόμμα έτοιμο να κυβερνήσει»

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα RealNews ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα κάνει προσπάθεια να πείσει το εκλογικό σώμα ότι μπορεί να υλοποιήσει την εντολή για αλλαγή σελίδας και ανανέωσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Να τους πείσω ότι μαζί με τον Άδωνι αλλά και τους πολίτες που επέλεξαν τον Απόστολο και τον Βαγγέλη μπορούμε να κάνουμε ξανά τη ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και σύντομα κυβέρνηση», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης, στέλνοντας μήνυμα ενότητας για την επόμενη ημέρα αλλά και προοπτική νίκης.

Σχετικά με το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της εσωκομματικής διαίρεσης Καραμανλικών-Μητσοτακικών, λέει ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε το 2016 με όρους 1990», ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να συναινέσει για οικουμενική κυβέρνηση, αλλά με -όπως τονίζει- «αξιόπιστο πρωθυπουργό», ενώ ξεκαθαρίζει ότι με τον Αλέξη Τσίπρα δεν θα συναινέσει ποτέ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider