Προανακριτική: Τι κατέθεσε ο σύμβουλος της «Τοξότης ΑΕ» για τα 3 εκατομμύρια - Που γνώρισε τον Νίκο Παππά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προανακριτική: Τι κατέθεσε ο σύμβουλος της «Τοξότης ΑΕ» για τα 3 εκατομμύρια - Που γνώρισε τον Νίκο Παππά
Με την εξέταση του Χρήστου Νικολάου, στενού συνεργάτη του επιχειρηματία στον κατασκευαστικό κλάδο Χρήστο Καλογρίτσα, συνεχίζει τις εργασίες της η Πρανακριτική Επιτροπή της Βουλής για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουγού Νίκου Παππά στον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Με την εξέταση του Χρήστου Νικολάου, στενού συνεργάτη του επιχειρηματία στον κατασκευαστικό κλάδο Χρήστου Καλογρίτσα, συνεχίζει τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών το 2016. Η κατάθεση του κ. Καλογρίτσα μετατίθεται για μετά το Πάσχα καθώς ο ίδιος με επιστολή, δήλωσε αδυναμία προσέλευσης λόγω παρενεργειών του εμβολίου κορονοϊού. Ο κ. Νικολάου, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, κατέθεσε ότι γνώρισε τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι του κ. Καλογρίτσα με τον οποίο έδειχναν να έχουν εξαιρετικές σχέσεις.

Σε ερώτηση του Θάνου Πλεύρη εάν του είχε πει ο κ. Καλογρίτσας αν η ιστορία του τηλεοπτικού καναλιού ήταν σε συνεργασία με την τότε κυβέρνηση ο κ. Νικολάου απάντησε ότι του είχε πει ότι το σχέδιο είχε την αποδοχή της τότε κυβέρνησης. Ενώ σε ερώτηση αν ήξερε για σχέσεις Καλογρίτσα με Παππά,, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν χρειαζόταν να του πει κάτι. Γνώρισε τον Παππά σε μάζωξη στο σπίτι του Καλογρίτσα. Απλά δεν θυμόταν αν ήταν Χριστούγεννα ή Πάσχα αλλά επειδή κάθονταν λέει έξω εικάζει ότι ήταν Πάσχα. Ο Καλογρίτσας τους σύστησε τον Παππά και έδειχναν να έχουν εξαιρετικές σχέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νικολάου αφού δήλωσε πως είναι πολιτικός μηχανικός σύμβουλος της Εταιρείας Τοξότης ΑΕ, σημείωσε ότι στις 4/7/2017 συμμετείχε σε συνάντηση στα γραφεία της εταιρείας που έγινε με πρωτοβουλία της CCC όπως του είπαν. Στην επίμαχη συνάντηση, στην οποία επίσης συμμετείχαν ο γιος του Σάμερ Χούρυ, Αχμέντ Ατζούν, ο Σάμερ Χούρυ, ο Χρήστος Καλογρίτσας και ο Κυριάκος Τόμπρας ζητήθηκε η επιστροφή των 3 εκατ. ευρώ (που είχε δώσει η CCC στον Καλογρίτσα). Είχε προηγηθεί εξώδικο της CCC προς την Τοξότης ΑΕ και της ζήτησε την επιστροφή της προκαταβολής των 3 εκατ. ευρώ που είχε «δώσει» γιατί ακυρώθηκε το έργο.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι μετά από το εξώδικο είχε γίνει τηλεφωνική επικοινωνία – παράπονο από την πλευρά της Τοξότης ΑΕ που τους είπε γιατί ζητούσαν αυτά τα χρήματα αφού η συναλλαγή ήταν εικονική και δεν είχε να κάνει με το έργο για το οποίο είχε συναφθεί αυτή η σύμβαση. Έτσι πρότεινε ο Σάμερ Χούρυ να συναντηθούν για να διευθετήσουν την σημαντική αυτή εκκρεμότητα. Στη συνάντηση ήταν σαφής η τοποθέτηση του κ. Σάμερ Χούρυ ότι η σύμβαση ήταν εικονική και ότι ο πραγματικός σκοπός της αποστολής των χρημάτων ήταν η συμμετοχή της εταιρείας CCC στην τηλεοπτική άδεια που θα διεκδικούσε φορέας συμφερόντων του κ. Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο μάρτυρας υποστήριξε πως, το ότι η σύμβαση είναι εικονική προκύπτει από το γεγονός ότι δεν το γνώριζε ούτε εκείνος παρ' ότι σύμβουλος της εταιρείας για κάθε έργου του εξωτερικού. Τόνισε ότι η σύμβαση δεν περιείχε σημαντικά συμβατικά έγγραφα, όπως προδιαγραφές τεχνικής περιγραφής σχέδια ποσότητες υλικών και εργασιών, χρονοδιαγράμματα εκτέλεση των εργασιών έγγραφο όμως ότι θα έδινε μελλοντικά τα... στοιχεία του έργου. Επίσης ότι είχε δοθεί εγγυητική επιστολή τραπέζης για το ποσό των 3 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε, το αντικείμενο της συνάντησης ήταν η τακτοποίηση λογιστικά της «τρύπας των 3 εκατ. ευρώ που είχε δημιουργηθεί στο λογιστήριο της CCC εκεί συζητήθηκε χωρίς να μπουν αριθμοί ένας τρόπος για να γίνει αυτό. Ήταν να δοθεί ένα πραγματικό έργο από την CCC στην ΤΟΞΟΤΗΣ όπου θα γινόταν μία υπερκοστολόγηση επί του συμβατικού τιμήματος για να καλυφθεί το ποσό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider