Συνάντηση Δένδια με τον πρόεδρο της Λιβύης - Σε «απόλυτη συνεννόηση» με τον Κ. Μητσοτάκη ο ΥΠΕΞ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Δένδια με τον πρόεδρο της Λιβύης - Σε «απόλυτη συνεννόηση» με τον Κ. Μητσοτάκη ο ΥΠΕΞ
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί μια κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική. Εγώ υπηρετώ αυτή την πολιτική σε απόλυτη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ αλ-Μενφί, είχε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με ανάρτηση του ΥΠΕΞ στο Twitter, «στο επίκεντρο των συζητήσεων οι διμερείς σχέσεις, η προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας - Λιβύης, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και η σταθεροποίηση & ανοικοδόμηση της χώρας».

Εξωτερική πολιτική σε «απόλυτη συνεννόηση» με τον Μητσοτάκη

Σε δηλώσεις που έκανε μετά από τη συνάντηση του με τον Λίβυο αξιωματούχο, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως «ήταν μια ευκαιρία που [ο Πρόεδρος Menfi] βρισκόταν στην Αθήνα και μάλιστα για να χτίσουμε μετά από την εξαιρετικά καλή συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Menfi με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου.

Όπως ξέρετε, χθες ήμουν στην Κύπρο, στην τετραμερή με τα ΗΑΕ, το Ισραήλ και την Κύπρο. Αύριο στο Κάιρο, την Τρίτη στη Σαουδική Αραβία, τη Δευτέρα έχουμε Συμβούλιο Υπουργών. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί μια κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική. Εγώ υπηρετώ αυτή την πολιτική σε απόλυτη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επίσκεψη στην Αίγυπτο

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί αύριο, Κυριακή, στο Κάιρο, όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι.

Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider