Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας παντού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας παντού
«Οι εντολές του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα, τη γλώσσα της αλήθειας παντού. Θέλουμε πάντοτε το διάλογο, αλλά δεν υποχωρούμε από τις κόκκινες γραμμές μας», τόνισε.

«Αν νομίζει κάποιος ότι η Ελλάδα θα λέει διαφορετικά πράγματα στο εξωτερικό και διαφορετικά στο εσωτερικό πλανάται», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από τη Ρώμη όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του "Star", με αφορμή τις κοινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην 'Αγκυρα.

«Οι εντολές του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα, τη γλώσσα της αλήθειας παντού. Διεκδικούμε το δίκιο μας με σοβαρότητα και ευπρέπεια. Θέλουμε πάντοτε το διάλογο, αλλά δεν υποχωρούμε από τις κόκκινες γραμμές μας», τόνισε.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει περιθώριο εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι το μήνυμα το οποίο εστάλη και από τον Έλληνα υπουργό, είναι ότι πρέπει να υπάρξει αποφυγή μονομερών προκλητικών ενεργειών από την 'Αγκυρα, που άλλωστε είναι βασική προϋπόθεση που έχει θέσει και η ΕΕ στην Τουρκία για την εξομάλυνση των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης των διαφορών. «Θα ήταν το αντίστροφο, αν αντί για σύγκρουση λόγων βλέπαμε σύγκρουση στο πεδίο. Τότε θα ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να συγκρουόμαστε, έστω και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, αναδεικνύοντας τις διαφορές μας, αλλά βρίσκοντας τελικά έναν τρόπο ώστε να προχωρήσουμε μπροστά» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.