Βουλή: 3 «ΝΑΙ» και 3 «ΟΧΙ» στο νομοσχέδιο για την εκλογική διαδικασία των εγγραφή των αποδήμων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βουλή: 3 «ΝΑΙ» και 3 «ΟΧΙ» στο νομοσχέδιο για την εκλογική διαδικασία των εγγραφή των αποδήμων
Τρία "ναι" και τρία "όχι" στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την εγγραφή των αποδήμων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Ισοψηφία καταγράφεται στις τοποθετήσεις των κομμάτων με 3 «ΝΑΙ» και 3 «ΟΧΙ» για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με την άρση των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων του εξωτερικού, γεγονός που καθιστά δύσκολη συγκέντρωση των 200 ψήφων, που επιτάσσει το Σύνταγμα για την ψήφισή του.

Η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση τάσσονται υπέρ του νέου νοθετήματος, το οποίο απαλείφει τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθετε ο προηγούμενος νόμος του Δεκεμβρίου 2019, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ 25 καταψηφίζουν, με διαφορετικό ωστόσο σκεπτικό το κάθε κόμμα.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, όπου εισήχθη το νομοσχέδιο προς επεξεργασία, στο επίκεντρο των αγορεύσεων των εισηγητών των κομμάτων βρέθηκε η αντιπαραθέση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι βολές των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, τόσο προς την κυβέρνηση για "ευκαιριακή αντιμετώπιση του θέματος", όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ για "νέα κυβίστηση μετά τις δηλώσεις Τζάκρη για άρση όλων των περιορισμών".

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider