Χρ. Καλογρίτσας: Με εξώδικο ζητά κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Χούρι-Αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρ. Καλογρίτσας: Με εξώδικο ζητά κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Χούρι-Αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ
Το εξώδικο προκάλεσε την έντονη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δια των βουλευτών-μελών του στην Προανακριτική τονίζει ότι ο κ. Καλογρίτσας υπαγορεύει «γραμμή» στη ΝΔ.

Την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του ίδιου με τους εκπροσώπους της κατασκευαστικής εταιρίας CCC, μέλη της οικογένειας Χούρι, καθώς και τον φερόμενο ως «μεσολαβητή» στην υπόθεση Κυρ. Τόμπρα ζητά με εξώδικο που έστειλε στην Προανακριτική Επιτροπή για το Νίκο Παππά, ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Το εξώδικο προκάλεσε την έντονη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δια των βουλευτών-μελών του στην Προανακριτική τονίζει ότι ο κ. Καλογρίτσας υπαγορεύει «γραμμή» στη ΝΔ, ενώ με ανακοίνωσή τους οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Προανακριτική συστήνουν ψυχραιμία και μιλούν για «πανικό Συριζα πριν ακόμα ξεκινήσει τις εργασίες της η Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι Καλογρίτσας και CCC ήρθαν σε συμφωνία με μεσολαβητή τον κ. Κυριάκο Τόμπρα προκειμένου να μετέχουν στον τηλεοπτικό διαγωνισμό και να δημιουργήσουν κανάλι το 2016, την περίοδο του περίφημη διαγωνισμού για της τηλεοπτικές άδειες.

Στο εξώδικο που απέστειλε ο κ. Καλογρίτσας σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ζητά κατ' αντιπαράσταση εξέταση των Χούρι με τον ίδιο και με τον κ. Τόμπρα σε διαφορετική περίπτωση, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, το έργο της επιτροπής θα αποδειχθεί παρωδία. Ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι κεντρικό ρόλο στο τότε εγχείρημα είχε ο τότε αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, ενώ σύμφωνα με τα e-mail που βρίσκονται στην δικογραφία προκύπτει ότι οι κ.κ. Χούρι αναφέρονται συνθηματικά στο «White house» και στον «White porscha» κατά την περίοδο εκείνη.

Στο εξώδικο Καλογρίτσα αντέδρασαν έντονα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τα οποία σε δήλωσή τους τονίζουν ότι:

«Ο Χρήστος Καλογρίτσα, πριν καν καταστεί μάρτυρας ο ίδιος ως βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης, εφόσον η πλειοψηφία δίνει αγώνα εντός αυτής για να βγάλει από το ντεκόρ το κεντρικό πρόσωπο και χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα προς τούτο, προβαίνει στα εξής:

α) κάνει υποδείξεις για τις εργασίες της Προανακριτικής αναφορικά για τους μάρτυρες που πρέπει να κληθούν και τον τρόπο της εξέτασής τους

β) κάνει συστάσεις και υπαγορεύει «γραμμή» στην ΝΔ και,

γ) χαρακτηρίζει την Επιτροπή φιάσκο και παρωδία

Από όλους διαπιστώνεται ότι η διαδικασία της προανακριτικής είναι μια απέλπιδα προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων χωρίς ίχνος αποδεικτικού υλικού για την στοιχειοθέτηση οποιασδήποτε κατηγορίας εναντίον του Νίκου Παππά.

Η δε προσπάθεια του Χρήστου Καλογρίτσα να υποκαταστήσει την Προανακριτική Επιτροπή, υποδεικνύοντας μάρτυρες που πρέπει να εξεταστούν, ενώ ο ίδιος αποφεύγει να καταθέσει, είναι καταφανώς αντιφατική, παράλογη και κινείται
στο όριο της γραφικότητας.

Το γεγονός δε ότι συγχρόνως ο ίδιος ανέλαβε την καθοδήγηση της ΝΔ για τις πρωτοβουλίες που αυτή πρέπει να αναπτύξει αποδεικνύει το μέγεθος της σκευωρίας και την ανεπανόρθωτη έκθεση και τον διασυρμό της πλειοψηφίας και μαζί με αυτήν και βασικών κοινοβουλευτικών θεσμών καθώς και της ίδιας της Προανακριτικής Επιτροπής την οποία χαρακτηρίζει φιάσκο και παρωδία».

Η απάντηση της ΝΔ

«Ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ πριν ακόμη ξεκινήσει η εξέταση των μαρτύρων είναι έκδηλος. Προσπαθεί να ανακαλύψει δήθεν προσκόμματα στη διαδικασία και έχει το άγχος να σχολιάζει ακόμα και τα αιτήματα των μαρτύρων προς εξέταση. Η διαδικασία θα ακολουθηθεί στο ακέραιο και οι μάρτυρες θα εξετασθούν όπως η Επιτροπή θα αποφασίσει. Καταλαβαίνουμε ότι είναι λυπηρό για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά το κουβάρι των αποκαλύψεων ξεκίνησε από τους ίδιους τους τους φίλους. Η ανησυχία τους έκδηλη αλλά ας κρατήσουν την ψυχραιμία τους. Θα την χρειασθούν σίγουρα κατά την εξέταση των μαρτύρων.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider