Πελώνη: Νομοσχέδιο για άρση περιορισμών στην ψήφο αποδήμων –Χαιρόμαστε που ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα είναι υπέρ

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πελώνη: Νομοσχέδιο για άρση περιορισμών στην ψήφο αποδήμων –Χαιρόμαστε που ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα είναι υπέρ
«Χαιρόμαστε για την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα και τον καλωσορίζουμε στην λογική» τόνισε η κ. Πελώνη αφού διάβασε την θέση της κ. Θεοδώρας Τζάκρη σε συνέντευξή της στον Εθνικό Κύρηκα.

Στην κατάθεση νομοσχεδίου που αίρει τις προϋποθέσεις για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους -τις οποίες είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ- προχωράει σήμερα η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Χαιρόμαστε για την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα και τον καλωσορίζουμε στην λογική» τόνισε η κ. Πελώνη αφού διάβασε την θέση της κ. Θεοδώρας Τζάκρη σε συνέντευξή της στον Εθνικό Κύρηκα. Μόλις τώρα, η αρμόδια αναπληρώτρια Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Θεοδώρα Τζάκρη δήλωσε -σε συνέντευξή της στον «Εθνικό Κήρυκα»- ότι το κόμμα της τάσσεται πλέον υπέρ της άρσης των περιορισμών στο δικαίωμα των Ελλήνων της Διασποράς να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ψήφου υποσχόμενη μάλιστα ότι «θα τους καταργήσουμε αμέσως μόλις επιστρέψουμε στη διακυβέρνηση της χώρας». Για να μην χάνεται λοιπόν χρόνος, η Κυβέρνηση -με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- καταθέτει σήμερα στη Βουλή νομοσχέδιο για την άρση των περιορισμών. Με την συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, εξασφαλίζεται η απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 που απαιτεί το Σύνταγμα.

Αυτό που προτείνεται προς κατάργηση είναι η προϋπόθεση παραμονής δύο ετών στην Ελλάδα κατά την τελευταία 35ετία και η υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης κατά το τρέχον ή το προηγούμενο έτος. Καλούμε λοιπόν τον ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει την πλήρη κατάργηση αυτών των κριτηρίων, κάτι που και ο ίδιος επιθυμεί. Και τον καλωσορίζουμε στη λογική» τόνισε.

Η κ. Πελώνη σημείωσε ότι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη δόθηκε για πρώτη φορά το δικαίωμα στους εκτός ελληνικής επικρατείας πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα από τόπο κατοικίας τους. Για να ψηφιστεί ο νόμος με την απαραίτητη εκ του Συντάγματος πλειοψηφία τέθηκαν περιορισμοί στους εκλογικούς καταλόγους, κι αυτό σε αντίθεση με θέση κυβέρνησης και της ΝΔ που ήθελε το δικαίωμα σε όλους για όλους όσους είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους» τόνισε η κ. Πελώνη. Για να σχηματιστεί η πλειοψηφία των 2/3 τέθηκαν -με απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ- περιορισμοί. Η θέση της Κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας που ήταν -και παραμένει- ξεκάθαρη: Δικαίωμα εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού για όλους όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους χωρίς κανέναν άλλο περιορισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider