Τσακαλώτος: «Η Αριστερά χρωστάει πολλά στον Δρίτσα» - Τι είπε ο Γκάντι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακαλώτος: «Η Αριστερά χρωστάει πολλά στον Δρίτσα» - Τι είπε ο Γκάντι
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε τον βουλευτή του κόμματος, παρά το «άδειασμα» της Κουμουνδούρου στον κ. Δρίτσα.

Ισχυρή «πλάτη» στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρο Δρίτσα που βρέθηκε στο κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μετά τις δηλώσεις του περί «17 Νοέμβρη» και την άποψη ότι ο λαός δεν τρομοκρατήθηκε από τις ενέργειες της οργάνωσης έβαλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και τ. υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Η Αριστερά χρωστάει πολλά στον Θόδωρο τον Δρίτσα και στο Κοινοβούλιο και στα κινήματα στον Πειραιά» υπογράμμισε το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η υποστήριξη στον κ. Δρίτσα από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία «αδειάζει» τον βουλευτή Πειραιά χαρακτηρίζοντας «ατυχείς» τις δηλώσεις του.

Τι είπε ο Γκάντι

Ο κ. Τσακαλώτος ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος όπως είπε «σε μια από τις εφτά διδαχές, του Γκάντι. Δεν μπορείς να κάνεις πολιτική χωρίς αρχές. Ποιος λέει κύριοι ότι όποιος υποστηρίζει τα δικαιώματα των φυλακισμένων είναι με τη 17Ν; Το ακούσατε κι από δικά σας στελέχη, από την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, τον κ. Τζαβάρα, το ακούσατε από το Μερα25, από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ο κυβερνητικός σας εκπρόσωπος που μίλησε δεν είχε την εντιμότητα να πει ότι ο κ. Δρίτσας το διόρθωσε, αυτό θα πει να κάνεις πολιτική χωρίς αρχές» σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε τοποθετήσεις και δημοσιεύματα στελεχών της ΝΔ στην Βουλή μετά την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη που έλεγαν «όλα δείχνουν ΠΑΣΟΚ» , «χτύπησε ο φίλος του Λαλιώτη» . Και τώρα πάλι τα ίδια; Δεν μάθατε τίποτε; Ότι δήθεν μια ολόκληρη παράταξη και όσοι υποστηρίζουν τα δικαιώματα είναι με τη 17 Νοέμβρη; Όταν μιλάς δηλαδή για το πότε δικαιούται, τι δικαιούται, και γιατί το δικαιούται κάποιος; Κοιτάξτε η Αριστερά σε όλες της τις εκφάνσεις , έχει καθαρίσει την θέσης με την τρομοκρατία από την αρχή. Όχι από το ’74 και από πιο παλιά. Με στεναχωρεί πως ούτε εσείς το πιστεύετε. Πιστεύετε αλήθεια ότι ο κ. Δρίτσας χαϊδεύει τα αυτιά της 17Ν; Όλοι ξέρουν το Θοδωρή τον Δρίτσα, και ξέρω πως κι εσείς λέτε πόσο έντιμος άνθρωπος είναι και πόσο προετοιμασμένος με επιχειρήματα κι όχι ατάκες έρχεται εδώ στην Βουλή».

Στο τέλος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν θα πρέπει να γίνει χώρα-Ερντογάν, ούτε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα μετά το καθεστώς Θάτσερ που άφησε να πεθάνει κάποιος από απεργία πείνας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider