Νέες θέσεις εργασίας με καλούς μισθούς το σχέδιο της κυβέρνησης για ενέργεια και περιβάλλον

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες θέσεις εργασίας με καλούς μισθούς το σχέδιο της κυβέρνησης για ενέργεια και περιβάλλον

Με στόχο την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με καλούς μισθούς το κυβερνητικό σχέδιο για τις δράσεις που αφορούν ενέργεια και περιβάλλον. «Εργαλείο» υλοποίησης το Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς, όπως τονίστηκε και κατά την χθεσινή συμβολική επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον υπουργείο Ενέργειας υπό τον Κώστα Σκρέκα, το 1/3 των πόρων θα κατευθυνθούν σε δράσεις που αφορούν την ενέργεια και το περιβάλλον. Η κυβέρνηση «ποντάρει» στον πυλώνα ενέργεια/περιβάλλον για ανάσχεση του brain drain ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά «αυτές οι θέσεις απασχόλησης θα μπορέσουν να δώσουν πολλές νέες ευκαιρίες σε νέα παιδιά, είτε αυτά βρίσκονται στην Ελλάδα είτε θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό».

Οι αναφορές του πρωθυπουργού πάντως χθες όταν με τον κ. Κώστα Σκρέκα φωτογραφήθηκαν με φόντο έναν φορτιστή ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ότι «μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από ό,τι λογαριάζαμε το 2020», πυροδότησαν την σε υψηλούς τόνους αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής που κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί δεν παράγονται ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα.

«Δεν είναι ούτε ο CEO της Volkswagen, ούτε ο Elon Musk της Τesla. Είναι ο κ. Μητσοτάκης» ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής. «Μόνο που ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε να πει ότι όλα όσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πουλήθηκαν πέρυσι, είναι εισαγόμενα. Γιατί απλά δεν πιστεύει στην ανάπτυξη με παραγωγή στον τόπο μας. Όπως, δηλαδή, υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής».

Η ανακοίνωση προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ η οποία κατηγόρησε το Κινάλ για μικροπολιτική και αντιπολιτευτική ένδεια. « Σύμφωνα λοιπόν με τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, μέχρι να κατασκευαστούν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην Ελλάδα-για την κατασκευή των οποίων έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση- είναι καλύτερο να πωλούνται βενζινοκίνητα (επίσης εισαγόμενα φυσικά). Με αυτή την λογική θα έπρεπε να είχαμε μείνει στον ατμό και στον αραμπά μέχρι να παραχθούν ελληνικά βενζινοκίνητα. Κακός σύμβουλος η αντιπολιτευτική φτώχεια!».

Ενώ από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρώην υπουργός επί Συριζα-Ανελ, Σωκράτης Φάμελλος σε κοινή δήλωση με την Π. Πέρκα αναπλ. τομεάρχη Ενέργειας κατήγγειλαν την κυβέρνηση για «την εξυπηρέτηση των λίγων και εκλεκτών στις επενδύσεις στην ενέργεια και στις ΑΠΕ και την απομάκρυνση από την ενεργειακή δημοκρατία, με το πάγωμα των ενεργειακών κοινοτήτων και τις αιφνίδιες αλλαγές στα μικρά και μικρομεσαία έργα ΑΠΕ».

Ενώ υπογράμμισαν ότι «είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική Μητσοτάκη μάς οδηγεί σε γενικό βραχυκύκλωμα και στην καθυστέρηση της χώρας μας από τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της ομαλής κλιματικής μετάβασης. Όσο και αν προσπαθεί να χτίσει ένα πράσινο προφίλ χρησιμοποιώντας έναν φορτιστή ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που υπήρχε από παλιά στο ΥΠΕΝ, όλοι και όλες κατανοούν την αναγκαιότητα μιας προοδευτικής κυβέρνησης που θα προχωρήσει σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις για την κλιματική και οικολογική μετάβαση και το μετασχηματισμό της χώρας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider