Handelsblatt: Ελλείψεις στις μεταρρυθμίσεις του γερμανικού Σχεδίου Ανάκαμψης βλέπει η Κομισιόν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Handelsblatt: Ελλείψεις στις μεταρρυθμίσεις του γερμανικού Σχεδίου Ανάκαμψης βλέπει η Κομισιόν

Η Επιτροπή απαιτεί περισσότερες μεταρρυθμίσεις από τη γερμανική κυβέρνηση στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης που συντάσσει, αναφέρει δημοσίευμα της Handelsblatt. Επισημαίνεται πως η ίγια η Γερμανία στην αρχική πρόταση του Μαίου για το Ταμείο Ανάκαμψης επέμενε σε 2 θεμελιώδεις αρχές: η χορηγούμενη βοήθεια να στραφεί σε έργα που θα εκπληρώνουν συγκεκριμένο σκοπό αλλά και τα χρήματα να δίδονται μόνο εάν πληρούνται και συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις,

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως πλέον είναι σαφές ότι, προς τη δυσαρέσκεια της Επιτροπής, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν τηρεί τις δικές της αρχές. Γίνεται λόγος για παρασκηνιακές διαφωνίες μεταξύ Βερολίνου και Βρυξελλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt από κυβερνητικούς κύκλους, η Επιτροπή θεωρεί πως πρέπει να ενισχυθεί το πλέγμα μεταρρυθμίσεων των επόμενων ετών Εκπρόσωποι της Επιτροπής μετέφεραν το μήνυμα σε συζητήσεις με την Ομοσπονδιακή Καγκελαρία, αλλά και με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών. Αναφέρεται πως η Κομισιόν πιστεύει πως η Γερμανία δεν έχει τον ίδιο «ζήλο» για μεταρρυθμίσεις που η ίδια απαιτεί πάντα από άλλα κράτη της ΕΕ (σ.σ. είναι γνωστές οι θέσεις που είχε στο παρελθόν και για τα ελληνικά προγράμματα). Και ζητά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να βελτιώσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, προς το δικό της συμφέρον, αλλά και προς το συμφέρον της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider