Μητσοτάκης: Αύξηση ταχύτητας εμβολιασμού σε 8.000 την ημέρα - 27.000 έχουν ήδη εμβολιαστεί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Αύξηση ταχύτητας εμβολιασμού σε 8.000 την ημέρα - 27.000 έχουν ήδη εμβολιαστεί

Την αύξηση του αριθμού όσων εμβολιάζονται σε 8.000 την ημέρα, ίσως και περισσότερο ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στην σύσκεψη για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο εμβολιασμός στη χώρα μας προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό, ασφάλεια, με διαφάνεια και το κυριότερο χωρίς λάθη έως σήμερα. Μέχρι σήμερα είχαν εμβολιαστεί 27.000 υγειονομικοί ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες άνω των 85 ετών. Από Δευτέρα επίσης ξεκινούν εμβολιασμούς και τα νοσοκομεία στα νησιά.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η προτεραιότητα την οποία είχε καθορίσει η επιτροπή εμβολιασμών ήταν σαφής: εμβολιασμός υγειονομικών σε δημόσια και σε ιδιωτικά νοσοκομεία και εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων. Στις 4/1 μπήκαν στο πρόγραμμα με επιτυχία και χωρίς προβλήματα άλλα 51 νοσοκομεία, σήμερα προστίθενται άλλα 55 νοσοκομεία και στις 11/1 τα τελευταία 19 νοσοκομεία στη νησιωτική Ελλάδα. Αφού σημείωσε πως «όποιος βιάζεται σκοντάφτει», υπενθύμισε ότι την παρούσα στιγμή δεν έχει νόημα η επιτάχυνση εμβολιασμών από την στιγμή που διαθέσιμα αδειοδοτημένα εμβόλια είναι μόλις δύο (Pfizer, Moderna).

«Επενδύουμε όπως είπα στη διαφάνεια και στη λογοδοσία και στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr αναρτώνται καθημερινά λίγο πριν τις 18:00 οι εμβολιασμοί που έχουν πραγματοποιηθεί στο σύνολο της επικρατείας και σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας» σημείωσε. «Είναι μία διαδικασία η οποία είναι πλήρως ψηφιοποιημένη από τις υπερσύγχρονες αποθήκες έως τα κέντρα εμβολιασμού, ώστε να διασφαλίζεται ο αναγκαίος έλεγχος σε κάθε κρίκο της αλυσίδας και η άμεση παρέμβαση όπου χρειάζεται».

Σε ότι αφορά την ‘πρεμιέρα’ της Δευτέρας όσοι πολίτες άνω των 85 ετών είναι ήδη γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν sms με το προτεινόμενο ραντεβού. Οι υπόλοιποι έχουν τρεις τρόπους για να κλείσουν το ραντεβού τους από τις 20 του μήνα και μετά: Είτε να επισκεφθούν την πλατφόρμα emvolio.gov.gr, είτε να επισκεφθούν το κοντινότερο φαρμακείο τους και να ζητήσουν την υποστήριξη του φαρμακοποιού της γειτονιάς τους, είτε να πάνε στο ΚΕΠ της γειτονιάς τους, στο πιο κοντινό τους ΚΕΠ.

Τα πρωθυπουργικά συγχαρητήρια για την μέχρι τώρα πορεία του εμβολιασμού απέσπασε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους που είναι επικεφαλής της ομάδας που σχεδιάζει και υλοποιεί το εγχείρημα.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, Μιχάλης Μπεκίρης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Καθηγητής Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Επίκουρος Καθηγητής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider