Πέτσας: 429.000 εμβόλια έως τέλος Ιανουαρίου, 25 εκατ. δόσεις ώς το τέλος Ιουνίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας: 429.000 εμβόλια έως τέλος Ιανουαρίου, 25 εκατ. δόσεις ώς το τέλος Ιουνίου

«Θα έχουμε παραλάβει 429 χιλιάδες εμβόλια της Pfizer μέχρι το τέλος Ιανουαρίου» τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Σημείωσε ότι ακολουθούν οι εγκρίσεις και για άλλες φαρμακοβιομηχανίες, και μέσα στο Φεβρουάριο θα έχουμε ικανό αριθμό εμβολίων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι με βάση το σχεδιασμό μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν φτάσει στη χώρα μας 25 εκατομμύρια δόσεις, ώστε να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού, εάν το επιθυμεί.

Μέτρο αυτοπροστασίας και κίνηση αλληλεγγύης

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο μέτρο αυτοπροστασίας, αλλά κίνηση αλληλεγγύης, και τόνισε ότι το σημαντικό δεν είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολίου αλλά τα κίνητρα. Εξήγησε ότι μόλις χορηγηθεί και η δεύτερη δόση, θα δίνεται πιστοποιητικό το οποίο θα είναι και στα αγγλικά.

Αναφερόμενος στα σχολεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι σήμερα Τρίτη ξεκάνει η πρώτη συζήτηση (Κεραμέως – επιτροπής εμπειρογνωμόνων), υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Τόνισε μάλιστα πως είμαστε κοντά σε αυτό το στάδιο. Ωστόσο, παρέπεμψε στη συζήτηση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το αν θα ανοίξουν ταυτόχρονα στις 8 Ιανουαρίου, ή σταδιακά. Υπογράμμισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να μην αυξηθεί η κινητικότητα όταν ανοίξουν τα σχολεία.

Ο κ. Πέτσας δήλωσε επιφυλακτικός για το άνοιγμα της αγοράς, σχολιάζοντας ότι η σχετική συζήτηση στην επιτροπή θα γίνει την άλλη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider