Μητσοτάκης: Μείωση ενοικίου κατά 80% στις κλειστές επιχειρήσεις – Kατώτατο πλαφόν στην Επιστρεπτέα 5

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Μείωση ενοικίου κατά 80% στις κλειστές επιχειρήσεις – Kατώτατο πλαφόν στην Επιστρεπτέα 5
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε μία νέα μεγάλη επένδυση που θα αφορά όπως είπε στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Σε λίγες ημέρες στην Αθήνα θα υπογραφεί και η συμφωνία για την αγορά των 18 γαλλικών αεροσκαφών Rafale.

Την αύξηση της μείωσης του ενοικίου από το 50% στο 80% τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο στις «κλειστές» επιχειρήσεις, αλλά και τη διατήρηση κατώτατου ορίου των 1.000 ευρώ στις επιχειρήσεις που θα λάβουν την Επιστρεπτέα Νο5 τον Ιανουάριο του 2021 προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά τη ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2021.

Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε και μία νέα μεγάλη επένδυση που, όπως ανέφερε, θα ανακοινωθεί αύριο. Θα αφορά όπως είπε στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως σε λίγες ημέρες στην Αθήνα θα υπογραφεί και η συμφωνία για την αγορά των 18 γαλλικών αεροσκαφών Rafale.

Ο ίδιος προέβη σε ένα μικρό απολογισμό λέγοντας αρχικά πως οι επιλογές μας για το 2021 ενισχύουν τι εφεδρίες μας με 7,5 δισ. ευρώ, επεκτείνοντας τις φορολογικές ελαφρύνσεις. «Οι έκτακτες δαπάνες για την υγεία αυξήθηκαν κατά 25% σε σχέση με το 2019. Τα νοσοκομεία και το ΕΣΥ ενίσχυθηκε με περισσότερους από 7.000 γιατρους και νοσηλευτες έχουν σύγχρονο εξοπλισμό και υλικά, ενώ σε ότι αφορά τις ΜΕΘ παραλάβαμε 557 και σήμερα είναι 1.322 και συνεχώς αυξάνονται».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «το κράτος ανέλαβε τις απολαβές όσων οδηγήθηκαν σε μερική απασχόληση, ενώ παραπάνω από 2 δισ. ευρώ δόθηκαν για την ενισχυση της απασχόλησης. Για το Δεκέμβριο διπλασιάσαμε το ποσό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε σχεδον 500.000 δικαιούχους και βέβαια οι συνταξιουχοι εισέπραξαν τα ανδρομικά τους. Παράλληλα 700.00 επιχειρήσεις ενισχυθηκαν απο την Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Τόνισε δε ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης ο πρώτος στόχος της κυβέρνησης ήταν να διασωθούν οι θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα συνεχίστηκε το πρόγραμμα που είχε εξαρχής, με μειώσεις φόρων και εισφορών. Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης «όταν το τραπεζικο σύστημα δεν μπόρεσε να στηρίξει τις μικρες και μεσαίες επιχειρήσεις, το κράτος χωρίς την παράμικρη γραφειοκρατία άνοιξε το δημόσιο ταμείο και τις ενίσχυσε απεύθειας», συμπληρώνοντας πως όλα τα μέτρα ενίσχυσης ήρθαν χωρίς καμία αύξηση φόρου.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση και κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «το περίφημο «μαξιλάρι» του ΣΥΡΙΖΑ έχει μοναδική του χρησιμότητα ν' αποκοιμίζει την κοινή γνώμη. Πρόσφατα, τα δεδομένα του ΑΕΠ για την περίοδο 2015-2018 αναθεωρήθηκαν και αποδείχθηκε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αφήσει το δημόσιο πλούτο με 5 δισ. ευρώ λιγότερα. Η απάντησή μας είναι η νέα αξιοπιστία της οικονομίας. Από τότε άνοιξε ο δρόμος του ευνοϊκού δανεισμού. Σας ακούγαμε να μιλάτε για «ύφεση Μητσοτάκη» και να επικαλείστε προσωρινά στοιχεία του δ' τριμήνου του '19 και α' του '20 για να ισχυριστείτε το παράλογο ότι η χώρα βρισκόταν σε ύφεση πριν χτυπήσει ο κορονοϊός. Είναι παντελώς ανακριβές και δεν είχατε το θάρρος να πείτε μια συγγνώμη για όσα λέγατε. Αυτή είναι λοιπόν η εθνική ήττα της χώρας, προϊόν των δικών σας χειρισμών το α' εξάμηνο του '15», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider