ΜέΡΑ25: Παρών στο Πολυτεχνείο - Πορεία από αντιπροσωπεία 9 ατόμων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΜέΡΑ25: Παρών στο Πολυτεχνείο - Πορεία από αντιπροσωπεία 9 ατόμων
Η πορεία θα γίνει από συμβολική αντιπροσωπεία 9 ατόμων, με τους Βουλευτές του νομού Αττικής, τον Γραμματέα του κόμματος, τον Συντονιστή της Κεντρικής Επιτροπής και τον Συντονιστή της Νεολαίας του ΜέΡΑ25.

Θετικά αποτιμά το ΜέΡΑ 25 την απήχηση των θέσεων του κόμματος το τελευταίο διάστημα εν μέσω πυκνών εξελίξεων και εκτιμά ότι η συζήτηση στη βουλή για την πανδημία την περασμένη Πέμπτη ενίσχυσε αυτή την εικόνα. Αντίθετα, έγκυρες κομματικές πηγές σε ανάλυσή τους για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις θεωρούν ότι η εικόνα της κυβέρνησης γίνεται ιδιαίτερα αρνητική στην κοινή γνώμη.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις, έκπληκτοι δηλώνουν στο ΜέΡΑ25 αναφορικά «με την αδυναμία του Πρωθυπουργού να ξεχωρίσει την επίταξη από την ενοικίαση και μάλιστα με αδρό τίμημα, των ιδιωτικών κλινικών ειδικά στην Θεσσαλονίκη που βρίσκεται στο "μάτι του κορονοϊού" τις τελευταίες μέρες. «Αν είχαμε δηλαδή πραγματικό πόλεμο -γιατί ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό-, θα παρακαλούσε η Κυβέρνηση τους ιδιώτες φορτηγατζήδες φερ' ειπείν, νοικιάζοντας τους με υπέρογκα ποσά ή θα τους επίτασσε» σχολιάζουν οι ίδιες πηγές του κόμματος.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως «είναι αθλιότητα» αυτό που έκανε ο Πρωθυπουργός «με το να εξαγγείλει ξανά την αναστολή των πλειστηριασμών, όπως είχε κάνει και στη ΔΕΘ, χωρίς να έχει υπάρξει από τότε καμία σχετική νομοθετική πρωτοβουλία από την πλευρά της Κυβέρνησης». Και σημειώνουν ότι «το ίδιο είχε κάνει και ο κ. Κικίλιας με τους 300 γιατρούς για τις ΜΕΘ, ανακυκλώνοντας τις ίδιες θέσεις που είχε νομοθετήσει η Κυβέρνηση τον Απρίλιο για λόγους εντυπωσιασμού». «Η ξαναζεσταμένη σούπα, φαίνεται πως είναι η νέα συνταγή της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, στο ΜέΡΑ25 κάνουν λόγο για «εσκεμμένη δειλία» του κ. Μητσοτάκη «να απαντήσει τόσο στα συγκεκριμένα ερωτήματα που του έθεσε ο Γραμματέας του κόμματος την Πέμπτη στη Βουλή για την πανδημία, όσο και για τα 14 δις που η Κυβέρνηση σκοπεύει να θυσιάσει τόσο στον περιβόητο "Ηρακλή" (12 δις), όσο και με την επανακρατικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς (2 δις). Για το τελευταίο μάλιστα είχε καταθέσει ερώτηση ο Γιάνης Βαρουφάκης στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την περασμένη Παρασκευή, χωρίς να προσέλθει τελικά ο Πρωθυπουργός να την απαντήσει».

Παρών στο Πολυτεχνείο

Τέλος στο κόμμα της οδού Μαυροματαίων ετοιμάζονται για την πορεία του Πολυτεχνείου, όπως ανακοίνωσε ο Γραμματέας του κόμματος από το βήμα της Βουλής και όπως αποφάσισε και η Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25 στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη. Η πορεία θα γίνει από συμβολική αντιπροσωπεία 9 ατόμων, με τους Βουλευτές του νομού Αττικής, τον Γραμματέα του κόμματος, τον Συντονιστή της Κεντρικής Επιτροπής και τον Συντονιστή της Νεολαίας του ΜέΡΑ25.

Αναφορικά μάλιστα με το Πολυτεχνείο και την επέτειο της 17ης Νοέμβρη, τα στελέχη του ΜέΡΑ25 βρίσκουν «εξαιρετικά υποκριτική» την στάση της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, που «από τη μία αφήνουν την κατάθεση στεφάνων η οποία πραγματοποιείται υπό συνθήκες πραγματικού συνωστισμού, εν αντιθέσει με την ίδια την πορεία που γίνεται σε ανοιχτούς μεγάλους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, με συμβολικό ολιγομελές μπλοκ και τηρώντας όλες τις αποστάσεις».

Ακριβώς αυτή η «υποκρισία», προσθέτουν, «είναι που καταδεικνύει και την πραγματική αγωνία του Πρωθυπουργού και του ακροδεξιού αυταρχισμού μαζί με την παρασιτική ολιγαρχία που αυτός εκπροσωπεί». «Αγωνία που αφορά αποκλειστικά την ίδια την πορεία του Πολυτεχνείου και τους εορτασμούς της ως μιας σύγχρονης διεκδίκησης για δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών, μέσα και μετά την καραντίνα και με την μνημονιακή διαδικασία φτωχοποίησης να συνεχίζεται και να εντείνεται», σημειώνουν.

«Αγωνία» που, που όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, «δεν υπάρχει αντίστοιχα για την 28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου, επετείους που το ΜέΡΑ25 δεν θεωρεί ουδόλως υποδεέστερες φυσικά αφού αποτελούν αγώνες αντίστασης του λαού, άλλοι φοβούνται τα ΌΧΙ του».

Το ΜέΡΑ25 τέλος, δηλώνει αποφασισμένο να πραγματοποιήσει την συμβολική αυτή πορεία με το ολιγάριθμο μπλοκ εκπροσώπησης που έχει ήδη προαναγγείλει, ζητώντας μάλιστα από τα υπόλοιπα μέλη του να μην συμμετάσχουν ώστε να τηρηθούν κανονικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Και με σκοπό να φτάσει κανονικά στην Αμερικανική Πρεσβεία, «παρά τις οδηγίες που θα δώσει ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης να χτυπηθεί η πορεία, όπως άλλωστε έκαναν και έξω από το Εφετείο με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, γιατί πολύ απλά έχουν την ακροδεξιά στο DNA τους», όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές του κόμματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider