Τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους πολίτες για τον κορονοϊό - Στις 19:00

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους πολίτες για τον κορονοϊό - Στις 19:00
Τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες, για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, θα απευθύνει το απόγευμα της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εν μέσω ανησυχίας για την έξαρση των κρουσμάτων.

Νέο τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες θα απευθύνει το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εν μέσω ανησυχίας για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους πολίτες, στις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης, μέσω τηλεοπτικού μηνύματος. «Είμαστε αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Το απόγευμα θα απευθυνθώ στους πολίτες», είχε δηλώσει νωρίτερα ο ίδιος, κατά την τακτική του συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου,

Με την προοπτική σήμερα να ανακοινωθούν ακόμα και περισσότερα κρούσματα και η χώρα να αρχίσει να φλερτάρει με το φάσμα των τετραψήφιων αριθμών, όπως καταγράφονται σε χώρες παρόμοιου μεγέθους και πληθυσμού στην Ευρώπη, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να «σφίξει το ζωνάρι», ιδίως σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Τα δύο πιθανά μέτρα

Η κεντρική κατεύθυνση αφορά σε δύο μέτρα που έχουν συζητηθεί τις τελευταίες μέρες: τη χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 05:00, προκειμένου να αποφεύγονται οι συνωστισμοί σε πλατείες κ.ο.κ. Τα μέτρα θα αφορούν, βεβαίως, στις λεγόμενες «πορτοκαλί» περιοχές, οι οποίες βρίσκονται στο επίπεδο 3, σε μια προσπάθεια να μην χαθεί ο έλεγχος και εφαρμοστεί τοπικό lockdown, όπως στην Κοζάνη και στην Καστοριά.

Ήδη, για τις 12:30 προγραμματίζεται σύσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, με δεδομένο ότι σε αρκετές περιπτώσεις, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, η κατάσταση είναι άκρως ανησυχητική και ακόμα εξελισσόμενη.

Ομολογουμένως, η κατάσταση σε αρκετές περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη, αλλά και οι Σέρρες ή τα Ιωάννινα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η Θεσσαλονίκη πέρασε στο επίπεδο 3 και θα ισχύσουν νέα μέτρα από τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ τα Ιωάννινα οριακά δεν μπήκαν σε καθεστώς lockdown. H κατάσταση εκεί θα επαναξιολογηθεί σε νέα τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων το Σάββατο, με τα Ιωάννινα, αλλά και τις Σέρρες, να φλερτάρουν με το «κόκκινο» και τα ενισχυμένα μέτρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider