Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Καρδίτσα με ανακοινώσεις για αποζημιώσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Καρδίτσα με ανακοινώσεις για αποζημιώσεις
Την ευκαιρία να σχηματίσει ίδια εικόνα για την καταστροφή στον νομό Καρδίτσας θα έχει σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μεταβαίνει εκτάκτως στην πληγείσα από τη σφοδρή κακοκαιρία περιοχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα σε Καρδίτσα και Μουζάκι, με ανακοινώσεις για μέτρα στήριξης στους πληγέντες από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Την ευκαιρία να σχηματίσει ίδια εικόνα για την καταστροφή στον νομό Καρδίτσας θα έχει σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μεταβαίνει στην πληγείσα από τη σφοδρή κακοκαιρία περιοχή. Επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει από την πόλη της Καρδίτσας, όπου θα έχει επαφές με αυτοδιοικητικούς φορείς και τοπικούς παράγοντες, προκειμένου να γίνει μια αποτίμηση του μεγέθους της ζημιάς.

Ήδη, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr από αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής, οι ζημιές σε σπίτια ανέρχονται σε περίπου 6.000 οικήματα στην πόλη της Καρδίτσας και άλλα 4.000 σε δήμους της περιοχής, ενώ εντυπωσιακό είναι ότι χθες, μέσα σε μόλις τρεις ώρες, 2.000 επιχειρήσεις έκαναν αίτηση για να λάβουν το ποσό των 8.000 ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις πληγείσες επιχειρήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συγκεκριμενοποιήσει και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης ως προς την αποζημίωση χιλιάδων αγροτών, κτηνοτρόφων και επαγγελματικών που έχουν υποστεί ολοσχερή καταστροφή, ενώ εκτός της Καρδίτσας αναμένεται να βρεθεί και στο Μουζάκι, το οποίο έχει επίσης υποστεί μεγάλες καταστροφές. Από το ελικόπτερο Σινούκ, δε, με το οποίο θα μεταβεί στην περιοχή ο κ. Μητσοτάκη θα έχει την ευκαιρία να αντικρύσει μια πιο συνολική εικόνα της καταστροφής.

Από εκεί και πέρα, ήδη χθες ξεκλείδωσε ένα συνολικό πακέτο επιχορηγήσεων για τις πληγείσες περιοχές της χώρας από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ με άμεσες ενέργειες και του υπουργείου Οικονομικών δρομολογούνται τις επόμενες μέρες οι πρώτες αποζημιώσεις τόσο κατοίκων όσο και επιχειρηματιών, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα. Συνολικά, το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται σε σχεδόν 28 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ενισχυθούν δήμοι και με επιπρόσθετο κονδύλι άνω των 8 εκατομμυρίων. Συνολικά, από το πακέτο που ξεκλέιδωσε, οι δήμοι της Καρδίτσας έχουν λαμβάνειν πάνω από 11 εκατομμύρια ευρώ για άμεσες ανάγκες, ενώ για το σύνολο των δήμων της Θεσσαλίας έχουν προβλεφθεί 15 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας χθες συγκεκριμενοποίησε περαιτέρω τα μέτρα άμεσης στήριξης των πολιτών και των επιχειρηματιών της περιοχής, στη λογική του «μοντέλου Εύβοιας» που είχε δρομολογηθεί μετά τις πλημμύρες του Αυγούστου.

Ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από κλιμάκιο υπουργών, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, με δεδομένα και τα πολύ σημαντικά προβλήματα στις υποδομές του νομού, από τις γέφυρες που έχουν αποκόψει χωριά έως το επαρχιακό οδικό δίκτυο που σε πολλά σημεία έχει καταρρεύσει, αλλά και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης. Στο κλιμάκιο θα συμμετέχει και ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο οποίος ήδη από το Σάββατο βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές, ενώ από χθες βρίσκεται στο Μουζάκι ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος συντονίζει την επιχείρηση απεγκλωβισμού 45 ατόμων από το ορεινό χωριό Οξυά που είναι πλήρως αποκομμένο.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider