Βουλή: Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε το αθλητικό νομοσχέδιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βουλή: Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε το αθλητικό νομοσχέδιο
Το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από τη ΝΔ ενώ όλα τα άλλα κόμματα καταψήφισαν.

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού για την «αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή(Ε.Ο.Ε), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις».

Επί της Αρχής, το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από τη ΝΔ ενώ όλα τα άλλα κόμματα καταψήφισαν. Το ίδιο και στο επίμαχο άρθρο που αφορά τα όρια ηλικία και θητείας των διοικήσεων των αθλητικών Ομοσπονδιών και Συνομοσπονδιών.

Οι τόνοι της πολύωρης συζήτησης του αθλητικού νομοσχεδίου κινήθηκαν σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στην κυβέρνηση, τους βουλευτές της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, προσλαμβάνοντας μάλιστα ορισμένες φορές, η σύγκρουση και προσωπικό χαρακτήρα.

Αυγενάκης: Αναγκαιότητα και οξυγόνο για τον υγιή αθλητισμό το νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Θεσπίζουμε τα «αυτονόητα» για να υπάρξει «περισσότερο οξυγόνο στον υγιή αθλητισμό», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Αθλητισμός, Λευτέρης Αυγενάκης, υποστηρίζοντας το αθλητικό νομοσχέδιο και υπογραμμίζοντας πως «στην κυβέρνηση είμαστε οπαδοί της ανανέωσης και της διαφάνειας».

Ο υφυπουργός Αθλητισμός Λευτέρης Αυγενάκης, στην πρωτολογία του, υπογράμμισε ότι «πλέον ο κόμπος στον αθλητισμό έχει φτάσει στο χτένι και είναι αδήριτη ανάγκη να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα, να υπάρξει ανανέωση, να μπει νέο αίμα στα αθλητικά πράγματα της χώρας μας. Πλέον, μιλούν γεγονότα, αθλητές, παράγοντες και η φωνή της βάσης του αθλητικού οικοδομήματος πρέπει να ακούγεται».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider