Στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο κ. Μητσοτάκης συνομιλεί με κατοίκους και καταστηματάρχες που έχουν υποστεί καταστροφή στις περιουσίες τους.

Στην Εύβοια που μετράει οκτώ νεκρούς από τις πλημμύρες βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομιλεί με κατοίκους και καταστηματάρχες που έχουν υποστεί καταστροφή στις περιουσίες τους.

Οδύνη στην Εύβοια την επόμενη ημέρα

Οκτώ ανθρώπους και τους κόπους ζωής «κατάπιαν» τα ορμητικά νερά και οι λάσπες που έπνιξαν την Εύβοια από τα ξημερώματα της Κυριακής. Τα Πολιτικά, τα Ψαχνά, το Μπούρτζι και το Λευκαντί βρέθηκαν στο μάτι της κακοκαιρίας και μετρούν απώλειες σε ιδιωτική και δημόσια περιουσία.

Παραθαλάσσια μαγαζιά εξαφανίστηκαν, σπίτια πλημμύρισαν, δρόμοι βυθίστηκαν, καταστήματα καταστράφηκαν.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή

Περισσότερα από 2.500 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ συνεχίζεται η καταγραφή από κλιμάκια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ιδιαίτερα στα Ψαχνά και στα Πολιτικά, το μεγαλύτερο μέρος των σπιτιών έχουν πλημμυρίσει και οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται, μέσα από νερά και λάσπες.

Στα Πολιτικά και στα Ψαχνά, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπως τα χωριά Στενή, Πούρνος, Καμπιά κ.ά. έχουν υπάρξει τεράστιες ζημιές και σε σπίτια, σε υποδομές αλλά και στο οδικό δίκτυο.

Από χθες χωματουργικά μηχανήματα εργάζονται στο κεντρικό δρόμο προς τα Πολιτικά για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Εκτεταμένες προσπάθειες διάσωσης με οχήματα και ελικόπτερα

Ενενήντα επτά διασώσεις με επίγεια μέσα και ελικόπτερα πραγματοποιήθηκαν από την Πυροσβεστική και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό στις φονικές πλημμύρες της Εύβοιας.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στην Κεντρική Εύβοια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 658 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων. Από τις 97 παροχές βοηθείας που έχουν πραγματοποιηθεί, για απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημεία από οχήματα και οικίες, το Π.Σ. έχει πραγματοποιήσει 82, εκ των οποίων: 54 απομακρύνσεις με επίγεια μέσα και 28 ακόμη με 1 ελικόπτερο SAR.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider