Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό
Σε ανασχηματισμό με περιορισμένες αλλαγές και με φόντο το Ταμείο Ανάκαμψης αναμένεται να προχωρήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θέμα ωρών είναι ο ανασχηματισμός του κυβερνητικού επιτελείου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ήδη βρίσκονται εν εξελίξει και στην τελική ευθεία τα τηλεφωνήματα για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που αναμένεται ν' αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα.

Πάντως οι αλλαγές στις οποίες θα προβεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι περιορισμένες, και θα αφορούν λίγους υπουργούς.

Βασικό ζήτημα η απόρροφηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης

Βασικό ζήτημα του ανασχηματισμού θα είναι ο συντονισμός και η αξιοποίηση των περίπου 72 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο κύριος Μητσοτάκης είχε αναγγείλει το πρωί της Παρασκευής ότι θα υπάρξει πενταμελής εκτελεστική επιτροπή που θα χειριστεί τα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Όπως γνωστοποίησε, θα τη στελεχώνουν ο Υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, Μιχάλης Αργυρού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider