Ο Τσίπρας χαιρετίζει την πρωτοβουλία Μακρόν για Σύνοδο των Χωρών του Νότου της ΕΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τσίπρας χαιρετίζει την πρωτοβουλία Μακρόν για Σύνοδο των Χωρών του Νότου της ΕΕ
Χαιρετίζω λοιπόν την πρωτοβουλία του Προέδρου Μακρόν να τη συγκαλέσει Σύνοδο των Χωρών του Νότου της ΕΕ αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την πρωτοβουλία του Εμανουέλ Μακρόν να συγκαλέσει εκ νέου τη Σύνοδο των Χωρών του Νότου της ΕΕ, «αυτή την κρίσιμη ώρα για την Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο», χαιρετίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Με ανάρτηση του στο Facebook ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει πως «όταν πήραμε την πρωτοβουλία μαζί με τον Φρανσουά Ολάντ να ιδρύσουμε τη Σύνοδο των Χωρών του Νότου της ΕΕ πριν τέσσερα χρόνια στην Αθήνα, το κάναμε γιατί γνωρίζαμε ότι η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ μας είναι όρος όχι μόνο φιλίας και συνανάπτυξης αλλά και ασφάλειας».

«Χαιρετίζω λοιπόν την πρωτοβουλία του Προέδρου Μακρόν να τη συγκαλέσει εκ νέου, αυτή την κρίσιμη ώρα για την Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο», τονίζει.

Στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας έχει κοινοποιήσει τη σχετική ανάρτηση του Γάλλου Προέδρου που είναι γραμμένη στα ελληνικά, σχολιάζοντας: «Και φυσικά τον συγχαίρω για τα...άπταιστα Ελληνικά του!»

Ανάρτηση γραμμένη στα ελληνικά στο Facebook από τον Μακρόν

Ανάρτηση στα ελληνικά έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο λογαριασμό του στο Facebook στην οποία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου με βάση τα τεκταινόμενα στα ανοιχτά του Καστελλόριζου.

Η Ευρώπη πρέπει να προβεί σε μια ενδελεχή εξέταση των ζητημάτων ασφάλειας στη Μεσόγειο. Θα συγκαλέσω προσεχώς μια διάσκεψη των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη Μεσόγειο, τα ενεργειακά θέματα και τα ζητήματα ασφάλειας είναι θεμελιώδους σημασίας. Μετατρέπονται σε αντικείμενο διαμάχης από δυνάμεις που αναδεικνύονται ολοένα και περισσότερο και απέναντι στις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί ακόμη ελάχιστη επιρροή. Η Ευρώπη οφείλει να προασπίσει την κυριαρχία της.

Ας μην αφήσουμε την ασφάλειά μας στη Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων. Για μια ακόμη φορά, θέλω να εκφράσω την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο και την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους. Δεν πρέπει να δεχτούμε να απειλείται ο θαλάσσιος χώρος ενός κράτους μέλους της ΕΕ.

Στη Λιβύη, δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλες δυνάμεις να παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων. Η επιχείρηση Irini αποτελεί μια από τις απαντήσεις της Ευρώπης. Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί περαιτέρω.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider