Μετατίθεται για την Παρασκευή η συνάντηση Μητσοτάκη - Βαρουφάκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετατίθεται για την Παρασκευή η συνάντηση Μητσοτάκη - Βαρουφάκη
Στις 10:30 θα συναντηθούν Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάνης Βαρουφάκης.

Για αύριο Παρασκευή στις 10:30 μετατίθεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη στις 19:30.

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, που ζήτησε από τον πρωθυπουργό τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής για να συζητηθούν οι κυρώσεις που πρέπει να επιβληθούν στην Τουρκία.

Αμέσως μετά την ενημέρωση του από τον πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το Μέγατο Μαξίμου και δήλωσε πως είχε τη δυνατότητα να κουβεντιάσει με τον κ. Μητσοτάκη τη στάση της Ευρώπης, απέναντι στις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο. Σε απάντηση στις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίες, ο κ. Τσίπρας συνέστησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να προχωρήσει στην επέκταση των χωρικών μιλίων της χώρας, ενώ τόνισε πως «η Ευρώπη οφείλει να αναβάλλει τις ευθύνες της, καθώς το θέμα είναι ευρω-τουρκικό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, «η διαφορά μας με την Τουρκία είναι μία: Η υφαλοκρηπίδα», ενώ συμπλήρωσε πως δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και πως η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη.

Συνάντηση με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ

Εκατέρωθεν δηκτικά σχόλια αντάλλαξαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά, πριν από λίγο, κατά την είσοδο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντησή τους για τα εθνικά θέματα.

«Συγγνώμη για την καθυστέρηση. Συμβαίνει σ΄αυτές τις συναντήσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης αφού η συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα ξεπέρασε τον προβλεπόμενο χρόνο. «Σημασία έχει να μας δει ο κόσμος, αυτές τις κρίσιμες ώρες, μια γροθιά όλους μαζί κι όχι ανά δύο», παρατήρησε η Φώφη Γεννηματά. «Έστω κι ανά δυο ο κόσμος μας βλέπει μια γροθιά», αντέτεινε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider