Καραμανλής για Ταμείο Ανάκαμψης: Κεντρικό ρόλο θα έχουν οι υποδομές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καραμανλής για Ταμείο Ανάκαμψης: Κεντρικό ρόλο θα έχουν οι υποδομές
«Σε αυτό το σχέδιο μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων τα έργα υποδομών θα έχουν κεντρικό ρόλο, όπως και η επένδυση σε φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές», σχολίασε ο υπουργός Υποδομών, αναφερόμενος στη συμφωνία των Ευρωπαίων για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στη σημασία της συμφωνίας για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον κεντρικό ρόλο των υποδομών και των φιλικών προς το περιβάλλον μεταφορών στο σχέδιο μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων, αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι πλέον η χώρα έχει στη διάθεση της ένα πολύτιμο εργαλείο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Χαρακτήρισε το Ταμείο Ανάκαμψης μια τεράστια εθνική επιτυχία, αφού το ποσό που θα πέσει στην ελληνική οικονομία θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, ακόμα κι από αυτό που ήλπιζε η χώρα μας αρχικά.

Σημείωσε ότι από τα 72 συνολικά δισ. ευρώ, η Ελλάδα θα λάβει σχεδόν 32 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και περίπου 40 δισ. ευρώ από τον κοινοτικό προϋπολογισμό. Από τα 32 δισ. ευρώ, περισσότερα από 19 δισ. ευρώ θα είναι επιχορηγήσεις και όπως εξήγησε ο κ. Καραμανλής, οι ενισχύσεις αυτές αντιστοιχούν σε ένα νέο ΕΣΠΑ, με πιο ελαστικούς όρους, χωρίς δημοσιονομικούς περιορισμούς.

«Να μην κρατάμε ομπρέλα, ενώ βρέχει λεφτά»

«Το θέμα δεν είναι μόνο πόσα λεφτά θα πάρει η ελληνική οικονομία. Το θέμα είναι πως θα μπορούμε αυτά τα χρήματα να τα απορροφήσουμε. Να μην κρατάμε ομπρέλα, ενώ βρέχει λεφτά, όπως έκαναν οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Σημείωσε ότι σε αυτό το σχέδιο μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων τα έργα υποδομών θα έχουν κεντρικό ρόλο, όπως και η επένδυση σε φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές.

«Χρειαζόμαστε λοιπόν μία πραγματικά ευρύτερη πολιτική συμφωνία για το που θα διοχετεύσουμε αυτά τα χρήματα. Και κάποτε σε αυτό τον τόπο πρέπει να αφήσουμε τη γκρίνια και τη μιζέρια, ώστε να αποφασίσουμε σε ποιες πτυχές της πραγματικής οικονομίας πρέπει να επενδύσουμε», πρόσθεσε.

Ο κ. Καραμανλής σχολίασε επίσης πως η Ελλάδα για πολλά χρόνια μέσα στην οικονομική κρίση, προβλήθηκε ως παράδειγμα προς αποφυγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτήν όμως την εικόνα, μέσα σε 12 μήνες, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατάφερε να την ανατρέψει πλήρως.

«Η πατρίδα μας έγινε διεθνές παράδειγμα προς μίμηση αυτή τη φορά. Για την επιτυχή διαχείριση της κρίσης τόσο στα σύνορά μας, όσο και στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να ξεχωρίζουμε θετικά και όχι αρνητικά.

Τώρα, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε στην ίδια θετική κατεύθυνση», τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider