Τσακαλώτος: Να δοθεί συνολική παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακαλώτος: Να δοθεί συνολική παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καλεί τον υπουργό Οικονομικών στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει σήμερα το βράδυ να εισαγάγει συνολική παράταση της προστασίας της κύριας κατοικίας

«Ο κ. Σταϊκούρας σήμερα, λίγες μέρες πριν τη λήξη της προστασίας της κύριας κατοικίας, δεν είπε τίποτα για παράτασή της» αναφέρει ο τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Άλλωστε, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ήδη δεσμευτεί για την κατάργηση της προστασίας της, δέσμευση που ποτέ δεν είχε αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις πιέσεις των θεσμών. Ο κ. Σταϊκούρας, επίσης, δεν είπε τίποτα για ένα συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους. Αυτό που ανακοίνωσε ήταν ένα πρόγραμμα επιδότησης των στεγαστικών δανείων για εννιά μήνες με διευρυμένα μεν κριτήρια αλλά με δικαιούχους μόνο όσους πλήττονται από τον κορωνοϊό. Μάλιστα, σε όσο πιο δύσκολη θέση είναι ένας δανειολήπτης τόσο μικρότερη θα είναι η επιχορήγησή του» υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών:

«Καλούμε τον κ. Σταικούρα, στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει σήμερα το βράδυ:

• Να εισαγάγει συνολική παράταση της προστασίας της κύριας κατοικίας.

• Να μας εξηγήσει πώς προστατεύονται από πλειστηριασμό από 1 Σεπτεμβρίου και μετά όσοι και όσες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους αλλά δεν εντάσσονται στους πληττόμενους όπως τους όρισε. Πώς προστατεύονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι; Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες που δεν εντάχθηκαν στο -αποτυχημένο- πρόγραμμα ΣΥΝεργασία, είναι χαμηλόμισθοι αλλά ο μισθός τους δεν μειώθηκε περαιτέρω αυτή την περίοδο; Οι επαγγελματίες που αντιμετώπιζαν προβλήματα και πριν τον COVID, έχουν μείωση τζίρου, αλλά η μείωση είναι μικρότερη του 20%; Οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι; Το πρόβλημα των κόκκινων δανείων είναι κληρονομιά της δεκαετίας της κρίσης και οι άνθρωποι που εξακολουθούν να έχουν δυσκολίες στην αποπληρωμή των δανείων τους είναι πολλοί και πολλές».

Τέλος, ο Εκλ. Τσακαλώτος καλεί τον Χρ. Σταϊκούρα, να εξηγήσει, «το εν λόγω πρόγραμμα με τι ακριβώς είναι “γέφυρα”, όπως το αποκάλεσε; Ποια θα είναι η κατάσταση μετά το εννιάμηνο;».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider