Γεωργιάδης για έρευνες Τουρκίας: Μην τσιμπάτε σε ό,τι κάνει ο Ερντογάν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης για έρευνες Τουρκίας: Μην τσιμπάτε σε ό,τι κάνει ο Ερντογάν
«Προφανώς ο Ερντογάν θα παίξει το χαρτί του εθνικισμού και της φασαρίας», σχολιάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, οι σύμμαχοι είναι ενημερωμένοι για την αντίδρασή μας και όλα θα πάνε όπως πρέπει» διαβεβαίωσε, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την αποκάλυψη για έρευνες της Τουρκίας στην ελληνική ΑΟΖ.

«Μην τσιμπάτε σε αυτά που κάνει ο Ερντογάν, είναι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση η οικονομία της Τουρκίας, η δημοτικότητα του Ερντογάν είναι χαμηλή, για πρώτη φορά χάνει εκλογές σε δημοσκόπηση για την προεδρία, προφανώς θα παίξει το χαρτί του εθνικισμού και της φασαρίας» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Αν πάει να σκάψει, αυτό θα λειτουργούσε πράγματι ένα δεδομένο το οποίο πρέπει να αποτραπεί εφόσον πρόκειται για ΑΟΖ της Ελλάδας» επισήμανε. Πρόσθεσε όμως ότι «δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή που αυτό που χρειάζεται η Τουρκία και η οικονομία της είναι ένα θερμό επεισόδιο. Ένα θερμό επεισόδιο ασφαλώς θα έβλαπτε την Ελλάδα και την προσπάθεια της να ανακάμψει, αλλά η Ελλάδα είναι στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και έχει μια ολόκληρη Ευρώπη πίσω με πακέτα και μια οικονομία αρκετά προστατευμένη, ενώ στην Τουρκία η λίρα έχει πάρει την κάτω βόλτα και η οικονομία της βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού». «Η Τουρκία έχει να αναχρηματοδοτήσει φέτος 400 δισ. δολάρια από το χρέος της και το τελευταίο που χρειάζεται είναι να έχει μια αναταραχή τέτοιου τύπου» συμπλήρωσε ο υπουργός.

«Όσο δυναμώνει η οικονομία της Ελλάδας, δυναμώνει και η Ελλάδα, ο Ερντογάν έχει κάθε συμφέρον να μας βάλει σε περιπέτεια για να εμποδίσει αυτή την πρόοδο και εμείς έχουμε κάθε συμφέρον να μην τσιμπήσουμε εύκολα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider