Δημοσιεύθηκε η ΠΝΠ με τα πρόσθετα μέτρα για τον κορονοϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσιεύθηκε η ΠΝΠ με τα πρόσθετα μέτρα για τον κορονοϊό
Μεταξύ άλλων προβλέπονται η επέκταση οικονομικών ενισχύσεων.

Δημοσιεύθηκε χθες, 30 Μαΐου, το ΦΕΚ με ισχύ νόμου από 13.4.2020, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».

Μεταξύ άλλων προβλέπονται η επέκταση οικονομικών ενισχύσεων, η δυνατότητα και οι προϋποθέσεις μεταβολής ΚΑΔ, οι συνέπειες ανακριβούς δήλωσης, το ευεργέτημα συμψηφισμού με άλλες οφειλές κατά 25% σε περίπτωση ολοσχερούς εξόφλησης οφειλών ΦΠΑ, η επέκταση χορηγούμενων ενισχύσεων «επιστρεπτέας προκαταβολής», η παράταση κατά ένα μήνα των προθεσμιών του ν. 4270/2014, ο χρόνος εφαρμογής της εξαίρεσης από τον ΦΠΑ σε δωρεές για την καταπολέμηση της επιδημίας, το εθνικό πλαίσιο ωραρίου καταστημάτων.

Επιπλέον προβλέπεται η άδεια ειδικού σκοπού, η παράταση δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστων, η αναβολή των συνεδριάσεων υγειονομικών επιτροπών ΚΕΠΑ και η προσωρινή παράταση αναπηρικών παροχών καθώς και τα μέτρα για τη διατήρηση ευνοϊκών ρυθμίσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τέλος περιλαμβάνεται και η παράταση της θητείας διοικητικών οργάνων συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών, η διαδικασία αποδοχής δωρεών προς τον ΕΟΔΥ για την καταπολέμηση του κορονοϊού, η απασχόληση ιδιωτών ιατρών σε δημόσια νοσοκομεία για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών κ.ά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider