Πέτσας: Δεν υπάρχει κανένα σενάριο για μειώσεις μισθών και συντάξεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας: Δεν υπάρχει κανένα σενάριο για μειώσεις μισθών και συντάξεων
Ο Στέλιος Πέτσας αποκάλυψε ότι το σχέδιο για τον τουρισμό θα αφορά στη στήριξη της εργασίας, τις φορολογικές ελαφρύνσεις και τη ρευστότητα. «Θα είναι συνολικό πακέτο που θα εκτείνεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα, για να νιώσουν ασφαλείς οι επιχειρηματίες».

«Δεν υπάρχει κανένα σενάριο για μείωση μισθών και συντάξεων», κατέστησε σαφές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

Ο κ. Πέτσας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι με το σχέδιο που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση για τον τουρισμό «θα κερδίσουμε ό,τι μπορούμε», ενώ ως προς το χρόνο παρουσίασης του σχεδίου, ανέφερε ότι θα είναι και βάσει των υγειονομικών στοιχείων και γι’ αυτό το λόγο, οι ανακοινώσεις αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Συνολικό πακέτο για τον τουρισμό

Ο Στέλιος Πέτσας εξήγησε ότι το σχέδιο θα αφορά στη στήριξη της εργασίας, τις φορολογικές ελαφρύνσεις και τη ρευστότητα. «Θα είναι συνολικό πακέτο που θα εκτείνεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα, για να νιώσουν ασφαλείς οι επιχειρηματίες», τόνισε.

Όσο αφορά στους υπαλλήλους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε σαφές ότι θα καλύπτει και τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, αλλά και τους εποχιακούς πλήρους ή μερικής απασχόλησης, με τη στήριξη εισφορών και μισθολογικού κόστους.

«Οι άνθρωποι που θα ανοίξουν στα νησιά, φοβούνται ότι θα μπουν μέσα, αλλά θα δουν με το σχέδιο που θα παρουσιάσουμε ότι δεν θα μπουν μέσα», εκτίμησε ο Στέλιος Πέτσας.

Σχετικά με τις κυβερνητικές επαφές με άλλες χώρες για την έλευση τουριστών στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως υπάρχουν τόσο με ευρωπαϊκές, όπου δεν θα χρειαστούν διμερείς συμφωνίες πιθανότατα, αφού καλυπτόμαστε από το πλαίσιο που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και με μη ευρωπαϊκές, μεταξύ των οποίων και το Ισραήλ, οι οποίες «θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα».

Τα δημοτικά θα ανοίξουν όταν θα έχουμε καθοδική πορεία της πανδημίας

Ερωτηθείς πότε θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, ο κ. Πέτσας παρέπεμψε σε δήλωση του πρωθυπουργού ότι «θα ανοίξουν όταν θα έχουμε καθοδική πορεία της πανδημίας».

Όπως εξήγησε, θα υπάρχουν στοιχεία στο τέλος αυτής της εβδομάδας κι έπειτα θα ληφθούν αποφάσεις.

«Δεν είναι μνημόνιο» η συμφωνία Μέρκελ - Μακρον

Όσο αφορά στην ευρωπαϊκή οικονομική στήριξη και τη συμφωνία Μέρκελ – Μακρόν, ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται για μνημόνιο», αλλά και το ότι «πρέπει να προσέχουμε τα ψιλά γράμματα».

Όπως εξήγησε «εδώ έχουμε ξεκάθαρα πακέτο επιχορήγησης και όχι δανεισμού», ενώ σχολίασε και ως θετικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια, βλέπουμε σύμπλευση Γαλλίας – Γερμανίας.

«Δεν θα συγκριθεί η υγειονομική κατάσταση για την επιχορήγηση, αλλά η οικονομική κρίση», εξήγησε απαντώντας στο αν θα δοθεί στήριξη ανάλογα με το πλήγμα από την πανδημία.

«Το κράτος δεν χαρίζει»

Απαντώντας επίσης σε ερώτημα για την ύφεση και την επάνοδο της οικονομίας, είπε πως «δεν θα αφήσουμε τις οφειλές του Σεπτεμβρίου να γίνουν χιονοστιβάδα, θα υπάρξουν ρυθμίσεις» και τόνισε ότι «το κράτος δεν χαρίζει».

Άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες εκπτώσεις φόρων αν αυτό χρειαστεί, σημειώνοντας πως «προς το παρόν δε χρειάζεται».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε εκ νέου ότι «δεν θα γίνει ανασχηματισμός».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider