Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τα voucher: Δαπανάτε δημόσιο χρήμα με αδιαφάνεια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τα voucher: Δαπανάτε δημόσιο χρήμα με αδιαφάνεια
Ο κ. Τσίπρας μίλησε από το βήμα της Βουλής για «αλαζονεία των στελεχών και των υπουργών της ΝΔ».

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αντιλήφθηκε την συναίνεση της αντιπολίτευσης στον υγειονομικό τομέα ως «ευκαιρία για νομοθετικές παρεμβάσεις χωρίς λογοδοσία, για αναθέσεις έργων χωρίς διαγωνισμούς, για δουλίτσες ή και μεγαλύτερες δουλειές, πολλών εκατομμυρίων, με διασπάθιση δημόσιου χρήματος σε ημέτερους».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «σιωπή» των ΜΜΕ και κάλυψη προς την κυβέρνηση σημειώνοντας πως παρόλαυτα «η συνθήκη της απόλυτης αποσιώπησης κάθε κριτικής και αντιπολιτευτικής φωνής των τελευταίων μηνών, όπως διαπιστώσατε τις τελευταίες ημέρες δεν ήταν αρκετή για να κρύψει, δεν ήταν αρκετή για να συγκαλύψει, ένα κορυφαίο σκάνδαλο εξυπηρέτησης φιλικών επιχειρηματικών συμφερόντων και εμπαιγμού εκείνης της κοινωνικής ομάδας, στο όνομα της οποίας ο κος Μητσοτάκης έστησε την αντιπολιτευτική του ρητορική όλα τα προηγούμενα χρόνια. Των επιστημόνων αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Τους οποίους προσέβαλε βάναυσα με την τηλεκατάρτιση φιάσκο.

Και την οποία υπό το βάρος της γενικευμένης κατακραυγής εξαναγκάστηκε τελικά να αποσύρει άρον άρον και κακήν κακώς».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «αλαζονεία των στελεχών και των υπουργών της ΝΔ» που «παρελαύνουν αυτοεξευτελιζόμενοι στις τηλεοπτικές εκπομπές, σαν περιφερόμενος θίασος, και με περισσό θράσος να υποστηρίζουν τη μεγάλη αρπαχτή των προγραμμάτων βάουτσερ, η οποία σας έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα.

Και εσάς ως κυβέρνηση αλλά και το συστημικό δημοσιογραφικό κατεστημένο που σας στηρίζει και που αναγκάστηκε τη μια να λέει τι καλό που είναι το πρόγραμμα και την επόμενη τι καλός ο Μητσοτάκης που το ακύρωσε. Ρεζίλι των σκυλιών, με λίγα λόγια» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε στην συνέχεια αν ο κ. Μητσοτάκης «ήξερε» εάν «είθχε καταλάβει» και τόνισε: «Το επιτελικό του κράτος που όλα τα έχει συγκεντρώσει στο Μαξίμου, αυτό δε το πήρε χαμπάρι;Το άφησε στον κο Βρούτση; Και αλήθεια εγω θα ήθελα ο κος Βρούτσης σε ένα και μόνο ερώτημα να απαντήσει.

Μόνος του την έστησε τη δουλειά; Είχε ενημέρωση ο κος Μητσοτάκης και το Μαξίμου για τα προγράμματα αυτά ή όχι;»

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι λόγω του κορονοιού οι ευρωπαϊκοί πόροι που δόθηκαν για την τηλεκατάρτιση «μπορούν να χρησιμοποιηθούν για απευθείας , άμεση ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων χωρίς να χρειάζεται η μεσολάβηση καταρτίσεων» και κατέθεσε κατάθεση στα πρακτικά το σχετικό έγγραφο της Κομισιόν.

«Δεν το ήξερε αυτό ο κος Βρούτσης όταν έβγαινε κάθε μέρα και έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό; Δεν το ήξερε αυτό ο κος Μητσοτάκης; Δεν τον άκουγε τον κο Βρούτση, κάθε μέρα στα κανάλια να λέει ψέματα;» αναρωτήθηκε. «Καλά, για να κονομήσουν κάποιοι κολλητοί σας, πιστεύετε ότι έχετε το δικαίωμα να εξευτελίζετε μαζικά τον επιστημονικό κόσμο της χώρας;» σημείωσε

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην συνέχεια σε 6 προνομιούχα ΚΕΚ που θα νοίκιαζαν τις πλατφόρμες τους στα υπόλοιπα ΚΕΚ της χώρας;» και αναρωτήθηκε «πώς συγκεκριμένα κέντρα κατάφεραν μέσα σε τρεις μέρες να ετοιμάσουν προγράμματα τηλεκατάρτισης δεκάδων χιλιάδων σελίδων;

Διότι είναι αδύνατον να πιστέψουμε ότι όλα αυτά έγιναν χωρίς προσυνεννόηση...» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως το εκπαιδευτικό αυτό υλικό εγκρίθηκε από τον υπουργό εργασίας. «Έχει την υπογραφή του» είπε.

«Θα ήσασταν για γέλια, αν δεν ήσασταν πραγματικά για κλάματα και αν οι ώρες αυτές δεν ήταν τόσο κρίσιμες» είπε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας πως θα συνεχίσει να καταθέτει σχετικές ερωτήσεις μέχρι να πάρει απάντηση στην Βουλή από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη ζητώντας παράλληλα την αποπομπή του κ. Βρούτση.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην συνέχεια στη λειτουργία της Βουλής σημειώνοντας πως «από τις αρχές Φλεβάρη έχουν εκδοθεί 9 ΠΝΠ. Και δεν περιλαμβάνουν μόνο τα έκτακτα αναγκαία μέτρα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, αλλά και τον οικονομικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης», σημειώνοντας πως αυτό συμβαίνει «για να μην υποβληθείτε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «χρηματοδοτεί την ανεργία» και ποντάρει «στην απελευθέρωση των απολύσεων».

«Τα μέτρα αποτελούν σκανδαλώδεις εξυπηρετήσεις ημετέρων.

Δαπανάτε δημόσιο χρήμα με αδιαφάνεια.

Αξιοποιείτε την κρίση για να επαναφέρετε πελατειακές πρακτικές του παρελθόντος, που συνέτειναν στην πρόσφατη χρεοκοπία της χώρας.

Γιατί όπως λέει και ο λαός «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.» Και είστε γνωστοί λύκοι που έχετε καταφέρει και στο παρελθόν να χαίρεστε την ώρα που χρεοκοπούσε η χώρα. Δώρα στα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Δώρα στα ΜΜΕ. Απευθείας αναθέσεις παντού» είπε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εκτίμηση του κ. Στουρνάρα πως η ύφεση του 2020 θα φτάσει το 4% και σημείωσε: «Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί έργο Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider