Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Χρειάζονται επιχορηγήσεις και όχι δάνεια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Χρειάζονται επιχορηγήσεις και όχι δάνεια
Η παρέμβαση πρέπει να είναι «μαζική, μεγάλη και άμεση» ανέφερε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι η χρηματοδότηση των κρατών πρέπει να έχει περισσότερο τον χαρακτήρα επιχορηγήσεων και λιγότερο τη μορφή δανείων.

Την ανάγκη νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινών παρεμβάσεων, που θα διασφαλίζουν τη συνοχή και την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας τόνισε στην παρέμβασή του στη Σϋνοδο Κορυφής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η παρέμβαση πρέπει να είναι «μαζική, μεγάλη και άμεση» ανέφερε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι η χρηματοδότηση των κρατών πρέπει να έχει περισσότερο τον χαρακτήρα επιχορηγήσεων και λιγότερο τη μορφή δανείων. «Δεν χρειάζονται οι χώρες περισσότερο χρέος» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Αν η δράση της ΕΕ καθυστερήσει και δεν είναι άμεση κι αποφασιστική, τότε τα προβλήματα θα γίνουν τεράστια και οι δαίμονες του λαϊκισμού καραδοκούν" προειδοποίησε ο Πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να υπάρχει κοινό πλαίσιο για τη σταδιακή απεμπλοκή από τα περιοριστικά μέτρα. «Η επανέναρξη θα είναι πολύ πιο δύσκολη απ΄ ότι το κλείσιμο» υπογράμμισε.

Επίσης πρότεινε να έχουν όλες οι χώρες από κοινού πρόσβαση στο εμβόλιο, όταν παραχθεί, και ζήτησε στο πλαίσιο της ελευθερίας μετακίνησης ανθρώπων, που είναι από τις θεμελιώδεις αρχές της Ε.Ε, να ενθαρρυνθούν οι πολίτες από τις χώρες του Βορρά να κάνουν τουρισμό στο Νότο σε περιοχές που είναι υγειονομικά ασφαλείς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε επίσης ειδική αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider