Κοροναϊός και προσφυγικό βάζουν σε δεύτερη μοίρα το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοροναϊός και προσφυγικό βάζουν σε δεύτερη μοίρα το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ
Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και τα υπόλοιπα στελέχη της Κουμουνδούρου επικεντρώνουν την προσοχή τους στην άσκηση μιας εποικοδομητικής αντιπολίτευσης.

Σε δεύτερη μοίρα έχουν περάσει πλέον τα εσωκομματικά και ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας του κοροναϊού, αλλά και της προσφυγικής κρίσης.

Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και τα υπόλοιπα στελέχη της Κουμουνδούρου επικεντρώνουν την προσοχή τους στην άσκηση μιας εποικοδομητικής αντιπολίτευσης, με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν τον κοροναϊό και τις επιπτώσεις του στην οικονομία και στους εργαζόμενους, αλλά και στο προσφυγικό.

Από την Κουμουνδούρου εκφράζουν ανοιχτά την ανησυχία τους για τον τρόπο με τον οποίο κινείται η κυβέρνηση στην οικονομία, σημειώνοντας μάλιστα πως η αποτυχία που καταγράφηκε στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 4ο τρίμηνο του 2019 και που δεν συνδέεται με τον κοροναϊό, δεν μπορεί να… κρυφτεί πίσω από την δικαιολογία της εξάπλωσης ενός ιού που εμφανίστηκε στη χώρα μας σε μεταγενέστερο χρόνο.

Όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην παρούσα φάση ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε σε χθεσινή του δήλωση πως είναι αναγκαία η «στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή» και υποστήριξε πως «η κυβέρνηση οφείλει να φέρει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή συμπληρωματικό προϋπολογισμό με επαναπροσδιορισμό του ύψους της προβλεπόμενης ανάπτυξης αλλά και με νέα αναπτυξιακά μέτρα για την θωράκιση της οικονομίας. Αυτό βεβαίως προϋποθέτει άμεση διεκδίκηση μείωσης του στόχου του τρέχοντος έτους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ώστε να δημιουργηθεί ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος τόσο για δαπάνες ενίσχυσης του ΕΣΥ όσο και για μέτρα ενίσχυσης εργαζομένων και επιχειρήσεων που ενδεχομένως πληγούν».

Εξάλλου χθες κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Πάνο Σκουρλέτη επισκέφτηκε τον Έβρο με τον γραμματέα της ΚΕ του κόμματος να υποστηρίζει πως «Είναι ολισθηρός ο δρόμος του διχασμού, η προσπάθεια ανακάλυψης εσωτερικών εχθρών» και αν χαρακτηρίζει τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί «ως δούρειος ίππος του Ερντογάν» «ατυχής και κατάπτυστη».

Στην… αναμονή οι «τάσεις»

Οι… τάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέραμε και νωρίτερα, κρατούν πλέον στάση αναμονής, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν γίνεται καμία κίνηση. Το «Αριστερό Δίκτυο» που φιλοδοξεί να γίνει ο «ενδιάμεσος» κρίκος μεταξύ «προεδρικών» και «κομματικών», φαίνεται να προσεγγίζει και να κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές, ενώ στην αναμονή βρίσκεται και η… δεξιά πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, το «Προοδευτικό Δημοκρατικό Κέντρο», όπου επικεφαλής είναι ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης.

Η τάση αναμένονταν να ανακοινωθεί επίσημα σε εκδήλωση στη Λάρισα, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και σε συνδυασμό με το αγροτικό συνέδριο το οποίο όμως αναβλήθηκε, λόγω κοροναϊού. Ο Βασίλης Κόκκαλης πάντως, όπως αναφέρουν πληροφορίες, θα κάνει κάποιες περιοδείες σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα συνδυάζοντας την ιδιότητα του ως αναπληρωτής τομεάρχης αγροτικής ανάπτυξης με την ίδρυση και στελέχωση της τάσης του.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider