Ανοιχτά «μέτωπα» στο ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοιχτά «μέτωπα» στο ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που κυκλοφόρησαν η κατάσταση στον Έβρο φαίνεται να δίνει ακόμη μεγαλύτερη «στήριξη» στην κυβέρνηση.

Δεν δείχνει να «πληγώνεται» από τα «απανωτά λάθη» που κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στο μέτωπο της προσφυγικής κρίσης.

Το αντίθετο μάλιστα. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που κυκλοφόρησαν η κατάσταση στον Έβρο φαίνεται να δίνει ακόμη μεγαλύτερη «στήριξη» στην κυβέρνηση, ενώ αντίθετα η δυσαρέσκεια απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να εκφράζεται έντονα, παρά την ξεκάθαρη στάση του Αλέξη Τσίπρα στο θέμα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Στην Κουμουνδούρου έχουν κάποια εξήγηση κι αυτό είναι τα «μπερδεμένα μηνύματα» που φαίνεται να περνάει το κόμμα.

Μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ήταν ξεκάθαρος στις τοποθετήσεις του, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με όλα τα στελέχη του κόμματος. Δεν είναι μόνο η νεολαία, που φαίνεται να κινείται σε διαφορετικούς… ρυθμούς από την ηγεσία του κόμματος. Είναι και μια μερίδα στελεχών που συνεχίζουν να αγνοούν την επίσημη στάση όπως αυτή εκφράζεται από τον Αλέξη Τσίπρα και να ζητούν ανοιχτά σύνορα, να μιλούν ενάντια στο να παρέχεται βοήθεια στον Έβρο και γενικότερα να έχουν μια αντιμετώπιση στο θέμα που δεν συμβαδίζει απόλυτα με αυτή του αρχηγού τους.

Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν βοηθάει στο να ακουστεί ξεκάθαρα η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και να περάσει το «μήνυμα» που θέλει να στείλει στους πολίτες. Η αξιωματική αντιπολίτευση βαδίζει, ούτως ή άλλως σε ένα… τεντωμένο σκοινί, επιθυμώντας να ξεκαθαρίσει πως ναι μεν σέβεται απόλυτα τα σύνορα της χώρας, όμως διαφωνεί κάθετα κι ανησυχεί με τα φαινόμενα εθνικισμού που εμφανίζονται στις παραμεθόριες περιοχές λόγω της κατάστασης στον Έβρο και τα νησιά.

Η… αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ και των ευρωπαίων κεντροαριστερών

Πρόβλημα εξάλλου εκδηλώθηκε και στις επαφές που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ευρωπαίους αριστερούς και σοσιαλιστές, οι οποίοι αρχικά δίστασαν να εκδηλώσουν την συμπαράσταση τους προς τη χώρα μας υποστηρίζοντας πως δεν μπορούν να «χειροκροτήσουν» παρόμοιες πρακτικές με αυτές των Ορμπάν και Κρουτς, οι οποίοι έκλεισαν τα σύνορα τους.

Παρόλαυτα, 57 ευρωβουλευτές από τέσσερις πολιτικές ομάδες (Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Αριστερά, RenewEurope) ζήτησαν τελικά με επιστολή τους την άμεση σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Τόνισαν την ανάγκη να προχωρήσουν οι μετεγκαταστάσεις προσφύγων από την Ελλάδα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, αφήνοντας αιχμές στην επιστολή τους τόσο για την Τουρκία όσο και για την ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider