Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει… Αποστολάκη, Τσιριγώτη και Σακελλαροπούλου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει… Αποστολάκη, Τσιριγώτη και Σακελλαροπούλου
Πέρα από την διεύρυνση του κόμματος στη βάση του, εκεί που δίνεται μεγάλη προσοχή, είναι στο να βρεθούν άτομα που θα μπορούν στο μέλλον να πλαισιώσουν την κυβέρνηση Τσίπρα.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ξεκίνημα της κυβερνητικής του θητείας, ήταν- όπως υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου- η έλλειψη ανθρώπων εμπιστοσύνης για να στελεχώσουν τα «κέντρα εξουσίας».

Έτσι προέκυψε και η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, στην κεντρική επιτροπή του κόμματος, στους «αρμούς της εξουσίας» όταν μίλησε για την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να τους ελέγξει και τόνισε πως θα πρέπει την επόμενη φορά να παρουσιαστούν έτοιμοι σε αυτόν τον τομέα.

Η δήλωση αυτή, περί ελέγχου «των αρμών της εξουσίας» συζητήθηκε αρκετά και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να δώσει εξηγήσεις για το τι εννοούσε.

Υποστήριξε πως αναφέρονταν στην αξιοκρατία, η οποία δεν υπήρξε στις θέσεις «κλειδιά», όταν εκείνοι ανέλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας. Τί εννοούσε όμως πραγματικά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τί προσπαθεί να κάνει τώρα;

Πέρα από την διεύρυνση του κόμματος στη βάση του, με την εγγραφή των νέων μελών, αλλά και των πολιτικών που εντάσσονται στο κόμμα, εκεί που δίνεται μεγάλη (ίσως η μεγαλύτερη) προσοχή, είναι στο να βρεθούν άτομα τα οποία θα στελεχώσουν το κόμμα και θα μπορούν στο μέλλον να πλαισιώσουν την κυβέρνηση Τσίπρα αναλαμβάνοντας κάποια σημαντική θέση και ρόλο στα «κέντρα – εξουσίας».

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτουν τα στελέχη αυτά, η απάντηση που δίνεται από την Κουμουνδούρου είναι χαρακτηριστική: «Με λίγα λόγια πρέπει να βρεθεί για κάθε «θέση – κλειδί» ένας «Αποστολάκης», μια «Τσιριγώτη» ή μια «Σακελλαροπούλου».

Τα ονόματα αυτά κάθε άλλο παρά τυχαία είναι

Δεν είναι τυχαίο ούτε το γεγονός πως αυτή την περίοδο, που η χώρα αντιμετωπίζει μια πολύ μεγάλη κρίση στο Προσφυγικό, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη γνώμη των Αποστολάκη και Τσιριγώτη, σε σύσκεψη που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται για δύο πρόσωπα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά και σέβεται και θεωρεί πως ταιριάζουν απόλυτα στην εικόνα του κόμματος που ονειρεύεται να δημιουργήσει.

Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τη νέα πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει για την θέση της προέδρου του ΣτΕ.

Αυτά τα τρία πρόσωπα δίνει σαν «παράδειγμα» ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν μιλά για τα στελέχη που θα ήθελε να έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ και στο μέλλον να αναλάβουν θέση ευθύνης κι εξουσίας σε τομείς όπως ο τραπεζικός, ή της δικαιοσύνης.

Είναι δεδομένο πάντως πως ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να είναι προετοιμασμένος για την επόμενη φορά που θα διεκδικήσει την διακυβέρνηση της χώρας κι έχει στο μυαλό του την εικόνα των προσωπικοτήτων που θέλει τον πλαισιώνουν και να στηρίζουν την κυβέρνηση του. Κι αυτή η εικόνα έχει… τρία ονοματεπώνυμα.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider